Noormális?!

Illusztráció
Illusztráció
Ember legyen a talpán, aki érti ezt a mai világot. Hogy mire gondolok? Egyre gyakrabban hallani például, hogy munkaerőhiány van Magyarországon, miközben ezrek állnak sorban a munkaközvetítőknél. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint néhol hétszer, sőt tízszer annyian vannak munka nélkül, mint amennyi állás betöltetlen. Matyasovszki József írása.

Még az ország legnyugatibb szegletében is kétszer annyi a munkanélküli, mint amennyi munkát kínálnak. Az ok? A mobilizálhatók és hadra foghatók nyugatra szakadtak, s itt maradtak a képzetlenek. Átképzés viszont nincs, az állam képtelen munkahelyeket teremteni, a multi pedig két nyelven beszélő, igénytelen biorobotokat keres három műszakra. A nemzetgazdasági miniszter rosszabb pillanataiban már „kulturálisan beilleszthető” vendégmunkásokat (netán migránsokat?) vizionál, miközben az ellenzék köpköd, s a kormány morális pánikkeltéséről papol.

Ezzel szemben a jól értesültek azt is tudni vélik, hogy hazánk hamarosan NATO felvonulási terület lesz. Mondják: katonai vezetési pont létesül, és a miniszterelnök – aki egykor kizavarta az oroszokat – most behívja az amcsikat. Hátha jók lesznek még a migrációs válság leküzdésére. Nem is folytatom. Egyelőre erre is elég lesz gombot varrni.

Matyasovszki József
hirdetés