Nőtársaikat köszöntötték a nyírbátori nyugdíjas határőrök

Az ünnepeltek ajándékaikkal, a férfiaktól kapott virággal a kezükben
Az ünnepeltek ajándékaikkal, a férfiaktól kapott virággal a kezükben
Nyírbátor – Bensőséges ünnepség keretében köszöntötték nőtársaikat a Nemzetközi Nőnap alkalmából a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület férfi tagjai.


Janovics János Márai Sándortól vett idézetekkel tett finom distinkciót a bájos, hódításra termett hölgy, a gyermekét feltétel nélkül, odaadással szerető anya és a követelményeket támasztó szülő között. Éltette az életünket a bölcsőtől a szemünk lezártáig végigkísérő Nőt. Nagy Árpád és Fábián Károly gyönyörű versekkel fejezték ki hálánkat a családi fészek melegéért, az élet viharában való szüntelen helytállásért. Köszöntőjük végkicsengése szerint habár a női lélek örökké rejtve marad előttünk, mint ahogy a női ideál is történelmi koronként változik, egy dolog örök és változatlan: az emberi létezés csak velük lehet teljes, boldogság csak velük képzelhető el.

A rendezvény keretében kívántunk hosszú, boldog életet a március hónapban név- és születésnapjukat ünneplőknek, közülük is elsősorban a kerek évfordulós születésnapját ünneplő Fodor Sándorné tagtársunknak.

Az ünnepeltek a hagyományoknak megfelelően ezúttal is pikáns ízű töltött káposztával és finom süteményekkel vendégelték meg az őket köszöntőket.

– Vincze István –
hirdetés