Nőtársaikat köszöntötték a nyírbátori nyugdíjas határőrök

Együtt az ünnepeltek
Együtt az ünnepeltek - © Fotó: Vincze István
Nyírbátor – Bensőséges ünnepség keretében köszöntötték nőtársaikat a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület férfi tagjai.


Miközben szeretettel emlékeztünk meg a márciusi jeles névnaposokról és születésnaposokról, közöttük is a kerek évfordulós születésnapjukat ünneplő Benkő Zoltánnéról és Kolozsvári Attiláról, szívünk teljes melegével nőtársaink felé fordultunk. Fábián Károly történelmi keretbe ágyazva mutatta be a nők jogaiért folytatott évszázados harcot, ugyanakkor kiemelte, hogy a Nőnap ma már elsősorban az édesanyák, nagymamák iránti hála és megbecsülés kinyilvánítása. Nekik köszönhetjük életünket, boldogságunkat, a családi tűzhely melegét. Figyelmességünk az évtizedes összetartozásról, szimbiózisról, egymásra utaltságról is szól.

Mátrai Zoltán “Aranyosi Ervin: Kívánok boldog Nőnapot” című versének mély érzelmi együtthatóktól kísért előadásával hangsúlyozta, hogy a szeretetbe fokozatosan áthajló szerelem és annak gyümölcse, a gyermek-
áldás , valamint a róluk való gondoskodás az élet természetes velejárója és két felnőtt legszentebb cselekedete.
A virágok ünnepélyes átadása után meghitt hangulatban fogyasztottuk el a farsangi disznóvágáskor e jeles alkalomra félretett hurkát.

– Vincze István –
hirdetés