Helyi közélet

2018.09.23. 10:54

Egy-egy lövéssel két süldőt is leterített Anita

Újfehértó - A hagyományoknak megfelelően a társai vaddisznóvadásszá avatták Anitát.

Újfehértó - A hagyományoknak megfelelően a társai vaddisznóvadásszá avatták Anitát.

Sok vadász számára a legkedvesebb vad a vaddisznó, mert mivel dúvadnak számít, egész évben lehet rá vadászni.

Az Újfehértón élő Káplár Anita – aki májusban szerezte meg a vadászengedélyt –, a közelmúltban már kiült a magaslesre vaddisznóra várakozva, azonban akkor egy rókát küldött a lőfegyvere elé Diána, a vadászat istennője.

A napokban ismét türelmesen várakozott Hajdúhadház határában a magaslesen, s a kitartását siker koronázta.

– Nem a legjobb előjellel ültem fel a magaslesre, hiszen azt mondták a velem együtt vadászó társak, hogy arról a lesről még soha senki nem látott vaddisznót. Már sötét volt, amikor egy 10-12 tagú konda előmerészkedett. Lámpafénynél lőttem, s egy lövéssel két kocasüldőt is terítékre hoztam. Igaz, az egyiknek még volt ereje bemenni a bozótosba, azt végül a vérnyomok alapján utánkereséssel találtuk meg – elevenítette fel az élményeket a fiatal leány.

– Mikor a vadászaton lévő társakkal megtaláltuk ezt a második süldőt is, bevittük a disznókat a vadásztársaság telephelyére, ahol a hagyományoknak megfelelően vaddisznóvadásszá avattak. Azóta voltam újabb vadászaton is, egy-egy lövéssel sikerült elejtenem két kisebb süldőt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában