Nívódíjas lett a Village+

Nívódíjas lett  a Village+
A Kistérségek Fejlesztéséért Tudományos Egyesület által alapított Területfejlesztési Nívódíjat idén a „Village+ a fenntartható ökoturisztikai fejlődés európai védjegye a Tisza-tó térségére” című pályázatával a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács Munkaszervezete nyerte el.

Ebben négy megye érintett, köztük Borsod-Abaúj-Zemplén is.

A díjat elsősorban a kistérségeket érintő, figyelemre méltó programok díjazására alapította az egyesület, és minden évben a szakmailag legigényesebb megvalósítású területfejlesztési koncepciónak ítélik meg. A Tisza-tó TFT Munkaszervezete által – a Village+ védjegyrendszer bevezetése révén – elnyert Nívódíjat korábban olyan jelentős programoknak adományozták, mint a Nemzeti Fejlesztési Terv, vagy a Regionális Operatív Program.

Területfejlesztők víkendje

A díj átadására május 26-án Lajosmizsén került sor a „Területfejlesztők III. Víkendje” elnevezésű rendezvény keretében, ahol a legjelentősebb területfejlesztésben érintett szervezetek képviselői jelentek meg. A kétnapos esemény programjában szerepelt többek között a kormányzati struktúra – területi politika témájában megrendezett szakmai konferencia, valamint a ceglédi kistérségbe szervezett szakmai kirándulás is.

A rendezvényen lehetőség nyílt továbbá a Village+ ökoturisztikai védjegyrendszer bevezetése érdekében megtett intézkedések ismertetésére, a programmal kapcsolatos elképzelések bemutatására. A fenntartható fejlődésre irányuló fejlesztések megvalósításához a jövőben a Tisza-tó TFT pályázati forrásból kíván lehetőséget biztosítani a programban részt vevő összes Tisza-tavi, turisztikai tevékenységet folytató szolgáltató számára.

BGy
hirdetés