Nyaraljunk okosan

Nyaraljunk okosan
A felhőtlen nyaralás érdekében tartsuk be az alapvető higiéniás szabályokat.

A magyar lakosság nagyrésze utazik külföldre pihenni a nyári szabadság idején. Az egzotikus országok mellett a közelebbi a Földközi-tenger környéki országokban is elkaphatnak bizonyos betegségeket. Ezek közül legelterjedtebb a Hepatitisz A vírusos fertőzés, amelyre mindenki fogékony. Azonban a fertőzés megelőzhető amennyiben betartják az alapvető higiéniás szabályokat.

A fertőzés ellen létezik védőoltás is amelyet gyógyszertárakban vásárolahtunk meg, és az utazás megkezdése előtt legalább 1 hónappal adassuk be magunknak. Ezt leginkább azok veszik igénybe akik huzamosabb ideig tartózkodnak az adott országban.

Egyszeri üdüléskor amely viszonylag rövidideig tart, a leghatásosabb védekezés az, ha ellenőrzött helyről vásárlunk élelmiszereket, vagy ellenőrzött étteremben étkezünk, ezt leginkább a tengergyümölcseinél alkalmazzuk. A napi folyadékszükségletünket palackozott üdítőből fedezzük. S nem utolsó sorban kerüljük az utcai ételárusokat, és rendszeresen mossunk kezet – mondta el Kósa Zsigmond Megyei Tiszti-főorvos.

– Kiss Béla –
hirdetés