Nyári tábor a vízügyesek gyermekeinek

Gazdag program várta a táborlakókat
Gazdag program várta a táborlakókat - © Fotó: Fülöp Zoltán
Nyíregyháza – Az igazgatóság tartalmas programokkal várta a dolgozók csemetéit.


A korábbi évekhez hasonlóan a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a dolgozók gyermekei számára az idén is nyári tábort szervezett, amelynek a fő helyszíne ezúttal is a császárszállási őrtelep volt. Ezzel segítséget kívántak nyújtani a kisgyermekes munkatársaiknak abban, hogy a vakáció egy részét tartalmas programokkal, egész napos ellátással, tanári felügyelet mellett tölthessék el a csemetéik – tájékoztatott Szamos Ferenc igazgatási osztályvezető.

Ideális helyszín

A húszfős csoportokban nagyjából fele-fele volt a lányok és a fiúk aránya, az életkoruk pedig 6 és 14 év között változott – közölte Luczáné Madai Zsuzsanna oktatási és képzési referens.

Erdei Zsuzsa és Harasztiné Sipos Judit, a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola tanítónői látták el a felügyeletet és tartottak foglalkozásokat a gyerekeknek.

– A császárszállási őrtelep ideális helyszínt biztosított minderre – mondta Erdei Zsuzsa –, mert a kis ligetében számháborúzhattak, a tó partján sétálhattak, a parkban tollaslabdázhattak, a teraszon pedig esős időben is lehetett csocsózni, pingpongozni, sakkozni és kézműves foglalkozásokat tartani. Ez utóbbiakon többek között gipszet festettek, sodrós papírból képet alkottak, és a népszerű, mindennapos számháborúkhoz még zászlókat is készítettek a csapatok számára.

Nem maradt ki a hajókázás sem

A programok között más megyénkbeli helyszínek is szerepeltek, például a gyerekek ellátogattak a Tuzson János Botanikus Kertbe; a legnagyobb sikert a rózsakert aratta a körükben, több száz virágzó fajta között sok fotó készült.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban könyvjelzőket készíthettek, és mivel vízügyes táborról van szó, nem maradhatott ki a hajókázás sem. Az első turnus a Tiszán, Vásárosnaménynál szállt vízre, míg a második a Bodrogot nézhette meg Tokajnál.

– Nádasi Zoltán –
hirdetés