Nyáron sem állhat meg az élet

A megyei igazgató nemcsak véradásra buzdít, rendszeres véradó
A megyei igazgató nemcsak véradásra buzdít, rendszeres véradó - © Fotó: vöröskereszt
Nyíregyháza – Országos szinten a biztonságos vérellátáshoz naponta 1600-1800 véradóra lenne szükség.


„Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!” elnevezéssel indított nyári véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradókra értékes nyeremények várnak és egy fődíjat is kisorsolnak.

– Nyáron a nagy meleg, a szabadságolások és a sokakat érintő allergiaszezon miatt csökken a véradói aktivitás, ezért indult el a június 18-a és szeptember 2-a közötti kampány – mondta Gurály Edina.

A Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója hangsúlyozta: országos szinten a biztonságos vérellátáshoz naponta 1600-1800 véradóra lenne szükség, megyénkben hetente 550 donorra. Hozzátette: a Vöröskereszt és az OVSZ minden lehetőséget megragad, hogy véradókat toborozzon. Többek között az idén is kitelepülnek a nagyobb fesztiválokra is.

Önzetlen segítség

– Örömmel fogadunk minden kezdeményezést, ahol a nagyobb tömegeket megmozgató események (falu- és városnapok, fesztiválok stb.) szervezői úgy gondolják, hogy az önfeledt szórakozást összekötik az önzetlen segítséggel, és a helyszínen véradásra is lehetőséget adnak – jegyezte meg a szervezet megyei igazgatója.

KM


Mindenki, aki a kampány alatt vért ad, köszönőkártyát kap, amely nyereményszelvény is. Az ezen lévő kódot a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalon lehet feltölteni.
hirdetés