Nyelvekkel őrzik a Vasvári-hagyományt

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium immár hetedik éve hirdeti meg a Nyelvi Karácsony elnevezésű hagyományőrző rendezvényét. Az idegen nyelvek oktatására nagy hangsúlyt fektető gimnáziumban már hagyomány, hogy a nyelvtagozatos diákok és tanáraik közösen készülődnek a karácsonyra. Ezúttal szerdán 15 órakor kezdődik a program.


– A Nyelvi Karácsony célja, hogy az idegen nyelvet tanuló diákok érezzék, hogy egy adott közösség tagjai. Azt szeretnénk, ha tanulóink nem csupán a tanítási órákon és a kötelező iskolai foglalkozások keretein belül találkoznának egymással, hanem a szabadidejük egy részét is közösen, hasznosan töltenék el – mondta Kovács Ágnes intézményvezető.

A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnáziumban több idegen nyelv közül választhatnak a diákok. Angolul, németül, oroszul és spanyolul tanulhatnak. A belépő évfolyamok kezdő, illetve haladó szinte sajátíthatják el a választott nyelvet. Pedagógusaink nagy hangsúlyt fektetnek a beszédközpontú, sikerélményeken alapuló nyelvoktatásra, aminek köszönhetően tanulóink jelentős része nyelvvizsgával int búcsút érettségi után az intézmények.

KM
hirdetés