Helyi közélet

2018.02.13. 17:44

Jobbik-sajtótájékoztató: A magyar értelmiségért emeltek szót

Nyíregyháza - Az oktatás és a magyar értelmiség helyzetére, jövőjére fókuszáló országjáró kampányának nyíregyházi állomásán tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Varga-Damm Andrea ügyvéd, jobbikos országgyűlési képviselő jelölt, dr. Brenner Koloman és Lengyel Máté képviselőjelöltekkel közösen.

Nyíregyháza - Az oktatás és a magyar értelmiség helyzetére, jövőjére fókuszáló országjáró kampányának nyíregyházi állomásán tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Varga-Damm Andrea ügyvéd, jobbikos országgyűlési képviselő jelölt, dr. Brenner Koloman és Lengyel Máté képviselőjelöltekkel közösen. – Ideális esetben egy ország értelmisége nem szolgálója és kiszolgáltatottja, hanem alkotója, fényhordozója a rendszernek. Hazánk kincset érő, hivatástudattal és tenni akarással megáldott értelmisége sajnos azzal szembesül, hogy a szakmai közösségeket uralja a politika, gyakran alkalmatlan személyek ülnek a kórházak, színházak, iskolák élén – összegzett Varga-Damm Andrea. Kormányra kerülve, a Jobbik nemzetstratégiai ágazatként fog tekinteni az oktatásügyre, és komoly összeget (a GDP 6%-át) kíván fordítani rá. Lengyel Máté a Nyíregyházi Egyetem vonzerejének növelését szorgalmazta, rámutatva: Nyíregyháza jövője nagyban függ a megtartó erejétől, vagyis, hogy a fiataljaink itt tanulnak, illetve dolgoznak-e, avagy az elvándorlás mellett döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában