Hajdú-Bihar

2015.01.12. 07:53

Jegyzet: Egy indián közmondás

<em>Nem tétlenkednek honatyáink ott a Parlamentben, számos meglepetéssel készültek az új esztendőre is.</em> Csáki Alexandra jegyzete.

Nem tétlenkednek honatyáink ott a Parlamentben, számos meglepetéssel készültek az új esztendőre is. Csáki Alexandra jegyzete.

Az egyik legabszurdabb döntésük értelmében például január elsejétől környezetvédelmi termékdíjat kell fizetniük a napelemeket forgalomba hozóknak, mert a természet adta anyagokból készült, akár négy évtizedig is használható, az éltető napfényből villamos energiát előállító berendezéseket jelentős szennyezést okozó terméknek nyilvánították. Ennek értelmében kilogrammonként 114 forintot kell fizetni utánuk, pontosan kétszer annyit, mint az egy kategóriával „környezetkímélőbb” akkumulátorok után.

Viccelődtünk, viccelődünk, hogy annyiféle sarc bevezetése és kiterjesztése mellett már meg sem lepődnénk, ha a levegőre vagy a napfényre is rátenné a kezét a Tisztelt Ház, és tessék! Kérj és megadatik! S ha közben kiszipolyozzuk hazánkat, ha belefulladunk a mocskunkba, ha már mindenkinek lesz saját plázája, akkor is jusson eszébe az ország vezetőinek egy indián közmondás, mondjuk ez: „Ha majd kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, kifogtad az utolsó halat, rájössz, hogy a pénz nem ehető.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!