szépségápolás

2020.05.02. 15:30

Ön sminkel a járványhelyzet idején? Mutatjuk mire figyeljen!

Profi szakember ad tanácsot az otthoni szépségápoláshoz.

Malakuczi Mercédesz a járványhelyzet előtt rendszeresen kért profi szolgáltatást

Fotó: Minczér-Bényei Szandra

Tisztában vagyunk vele, hogy nem az a legfontosabb a járványhelyzet idején, hogy profi sminkben tündököljünk otthon, azonban sokat javíthatunk közérzetünkön, ha beiktatunk egy-egy „szépségnapot”.

A sminkkel önbizalmat nyerhetünk, kihangsúlyozhatjuk nőiességünket vagy jelen helyzetben enyhíthetünk a bezártságérzetünkön és javíthatjuk kedélyállapotunkat

– hívta fel a figyelmet a szépségápolás jótékony hatásaira Minczér-Bényei Szandra make up artist.

A profi sminkesként dolgozó Szandra számára is megpróbáltatásokkal teli időszak a mostani, ugyanis kénytelen volt felhagyni egy időre szeretett munkájával.

– Habár nincs tiltva a szépségiparban dolgozóknak, hogy folytassák tevékenységüket, én mégis úgy döntöttem a vendégeim és saját egészségem érdekében, hogy a vírushelyzet fennállása alatt szüneteltetem a munkát, hiszen sminkesként nem kérhetem, hogy maszkkal fedje el az arcát a vendégem.

Másrészt a professzionális smink szolgáltatást egy-egy jeles alkalomra veszik igénybe az emberek, esküvők, ballagások, rendezvények híján azonban erre most nincs is igény

– beszélt a munkamentes időszakról a nyíregyházi sminkes.

Néhány tipp otthonra

– Szépségápolás tekintetében még jót is teszünk azzal, hogy nem sminkelünk minden nap, hiszen bőrünknek is szüksége van a fellélegzésre – vallja a szépségtanácsadó. A vírushelyzet ideje alatt sokan négy fal között töltjük napjainkat, azonban nem szabad megfeledkezni a rendszeres arctisztításról és bőrtípusunknak leginkább megfelelő hidratálásról.

Ha mégis kedvet kapnánk a szépítkezésre, egy hétköznapi sminket otthon is elkészíthetünk akár öt perc alatt.

Nincs szükség hozzá profi készletre, csak egy kis időt kell rászánnunk és feldobhatjuk a napunkat.

– Minden smink alapja az ápolt és szép bőr, ezért kezdjünk a hidratálással – ezt megtehetjük egy színezett hidratálóval is – ezt követően jöhet az alapozás. Ha szükségesnek találjuk, korrektorral eltüntethetjük apró bőrhibáinkat is – kezdte tanácsait Szandra.

– Legegyszerűbb egy szempillaspirállal kiemelni tekintetünket, amennyiben szeretnénk még inkább hangsúlyozni szemünket, nyugodtan használjunk nude (pasztelszínű) szemhéjfestéket. Az arc formázásában nagyon fontos szerepe van a szemöldök igazításnak, ezt akár por vagy gél állagú szemöldökfestékkel, illetve ceruza segítségével is megtehetjük.

– Ahhoz, hogy üdébbé varázsoljuk tekintetünket, egy rózsaszín árnyalatú pirosító lesz a jó választás. Végül sminkünket – a tavaszi trendnek megfelelően – egy természetes hatású szájfénnyel vagy rúzzsal koronázhatjuk meg.

Kísérletezzen bátran

Semmi sincs kőbe vésve, akinek ideje és kedve van, bátran kipróbálhat otthon merészebb viseletet is.

Nagy divat mostanában a #maradjotthonsminkchallenge, amikor a szájmaszkhoz extrémebb szemhangsúlyos sminket választanak a sminkimádók.

Vágner Kitti sminkes is csatlakozott a kihíváshoz:

Forrás: instagram

Borítókép: Malakuczi Mercédesz a járványhelyzet előtt rendszeresen kért profi szolgáltatást | Fotó: Minczér-Bényei Szandra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában