Nyert a Fradi, de a Várda sem vallott szégyent

Akt.:
Nyert a Fradi, de a Várda sem vallott szégyent
© Fotó: Racskó Tibor
Fehérgyarmat, Kisvárda – Bár csobbanásra csábított a közeli Tisza-part, akadtak, akik egészen más élményre vágytak.

Méghozzá sokan, legalább ötszázan – ha nem többen zsúfolódtak be a fehérgyarmati sportcsarnokba. A Szatmár-Ferencváros lány kézilabda, határon átnyúló utánpótlás, együttműködési megállapodás aktuális, meglehetősen látványos programjaként Fradi–Kisvárda női mérkőzés hozta lázba a környéket.

Az erdélyi edzőtáborba tartó zöld-fehérek – akárcsak két esztendeje, amikor a szabolcsi válogatottal vívtak gálameccset – eme fellépésért szakították meg útjukat. Nem esett nehezükre, láthatóan szíves-örömest népszerűsítették a sportágat, állták a rajongók rohamát.

Senkit meg nem bántva, ez az összecsapás nívósabb „csatát” sejtetett, elvégre a Várda időközben felküzdötte magát az élvonalba, az FTC pedig FTC, amelynek jó néhány tagja vastagon megszolgálta a klasszis jelzőt. A fővárosiak keretéből csupán a hazája válogatottjával az olimpiára hangoló spanyol Pena, illetve a holland Snelder hiányzott, míg a túloldalon a nyárelőn kinevezett Kovács Péter két hete, ha nem is a nulláról kezdte a munkát, mindazonáltal nem egyszerű összegyúrni, az új játékosok egész sorát bevető Várdát.

Az hamar kiderült, az ukrán válogatott Olena Umanyec nagy fogásnak tűnik, miként a találkozó hajrájában beszállt, minap érkezett szlovák irányító, Julian Kurch sem nyeretlen két éves.

A teljes tudósítás a Kelet-Magyarország július 25-i számában, vagy a kelet.hu-n olvasható.

KM-KT

Jegyzőkönyv

FTC-Rail Cargo Hungaria–Kisvárda
32–20
(17–8)

Fehérgyarmat, 500 néző, v.: Szanyó P, Rontó Á.

Ferencváros: Szikora M. – Lukács V. 6, Hornyák D. 5, Mészáros R. 3, Szucsánszki 6, Zácsik Sz 3, Schatl 1. Csere: Bíró B. (kapus), Kovacsics A 7/2, Szekeres K., Faluvégi 1, Szarka A., Ladics, Nagy L., Mód. Edző: Elek Gábor

Kisvárda: Dzsukeva – Vukojevic, Bízik, Smid, Szabó V. 1, Gedroid 3/1, Karacs 1. Csere: Puscas, Scholtz (kapusok), Lévai Zs. 3, Umanyec 7/2, Migovics 1, Dudás G., Tarjányi, Gidai, Héjjas 1, Kurch 2/1, Major F. 1, Bíró P. Edző: Kovács Péter.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc. Hétméteresek: 42, illetve 5/4..

 
hirdetés