Nyertek az „elvetemült arcok”

Nyertek az „elvetemült arcok”
A Kemecse hosszú győzelmi és kapott gól nélküli sorozatát is megszakította a Tiszakanyár, amelynek így megmaradt az esélye a bajnoki cím megszerzésére az NB III-ban.

A kemecsei Szabó Attila újabb kilencven perccel meghosszabbította kapott gól nélküli sorozatát, amely azonban 761 percnél megszakadt, hiszen a Tiszakanyár elleni NB III-as rangadón a ráadás perceiben Gombkötő Zoltán révén bevette a listavezető hálóját. Nagyobb fájdalom a hazaiak számára, hogy ezzel elveszítették (0–1) a derbit, ami után a Tiszakanyár három pontra megközelítette az éllovast.

Ha a szombati összecsapás előtt meg kellett volna tippelni, hogy melyik fél lesz képes 1–0-ra nyerni, alighanem a Kemecse kapta volna a több szavazatot. A tiszakanyáriak eddigi gólküönbségéhez sokkal inkább passzolna egy 5–4-es diadal…

– Valóban nem jellemző ránk, hogy kapott gól nélkül le tudunk hozni meccset, de a szombati mérkőzésen csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzünk egyet, mert rengeteg helyzetünk volt – emlékezett a történtekre Gerliczki Máté, a győztes tiszakanyáriak edzője. – Ha null null marad a végeredmény, bizony isten elsírtam volna magam! A győzelemmel teljesen nyílt a versengés a bajnoki címért, de még mindig három ponttal vezet előttünk a Kemecse. A hátralévő négy fordulóban nekünk valamennyi meccsünket meg kell nyernünk és csak akkor lehetünk bajnokok, ha legfőbb riválisunk legalább kétszer botlik, hiszen a Kemecse győzelmeinek száma eggyel még mindig több, mint a miénk.

Sokan megmosolyogták a fiatal trénert, hogy a mérkőzés beharangozójában világbajnoki döntőhöz hasonlította a rangadó jelentőségét.

– Elmondtam a játékosoknak: az ő pályafutásukban aligha adatik majd meg, hogy világbajnokságon vegyenek részt vagy Bajnokok Ligája-döntőt játszanak – magyarázkodott a szakvezető. – Magyarán a mi esetünkben az ilyen mérkőzés a világbajnoki döntő! Azért annak örültem, hogy sikerült felspannolni a fiúkat, mert a meccs előtti találkozón csupa „elvetemült arcot” láttam. Ekkor lettem biztos abban, hogy meg fogjuk nyerni a mérkőzést. Szó se róla, alaposan kicentiztük, de a lényeg, hogy begyűjtöttük a három pontot. Annak külön örültem, hogy szépszámú közönség látta a meccset, sok szakember volt kíváncsi a rangadóra és Nyíregyházáról is többen kilátogattak a rossz idő ellenére is Kemecsére. Nekik is tudtuk bizonyítani, hogy csapatunk mennyit fejlődött az utóbbi időben.

– Bodnár Tibor –
hirdetés