SÉTATÉR

2019.11.18. 13:43

Személyre szabott életmód

Az életmód egy nagyon érdekes fogalom. Valószínűleg a legtöbb embernek e szó hallatán az egészséges táplálkozás és testünk fitten tartása jut eszébe.

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Persze nagyon fontos az, hogy odafigyeljünk arra, hogy mit eszünk és mit nem, de az mindenkinek a saját döntése, hogy milyen életet szeretne élni. Az edzés és a különböző sportok űzése elősegíti immunrendszerünk megfelelő működését, nem mellesleg nagyon frissítő hatással van a kimerült szervezetre. Pár perc mozgás vagy séta a levegőn csodákat tehet és aktiválhatja képességinket egy hosszú, fárasztó nap előtt és után is.

Viszont rengeteg ember elfelejtkezik az egyik legfontosabb dologról, ami nem más, mint az alvás. Ha az ember nem piheni ki magát eléggé, az rányomja a bélyegét a másnapi hangulatára. Ennek hatására teljesítményének minősége is sokkal rosszabb lesz, ha pedig általánossá, szinte mindennapossá válik ez a kialvatlanság, annak komoly fizikai és lelki következményei is lehetnek. Nagyon fontos tehát, hogy soha ne sajnáljuk magunktól a megfelelő mennyiségű pihenést, már csak a közérzetük megfelelő működése érdekében sem.

A következő lépés az „egészséges” életmódhoz az utazás és az azzal járó feltöltődés. Ez egy olyan dolog, ami nagyon sok ember életére pozitív, szinte gyógyító hatással lehet. Akár egy másik várost meglátogatása, vagy egy teljesen ismeretlen ország látnivalóinak, kultúrájának, különlegességeinek felfedezése hihetetlenül sokat segíthet abban, hogy az ember kiszakadjon a hétköznapokból, majd pedig új élményekkel gazdagodva térjen vissza oda.

Ezek mellett a boldogság keresése is segíthet nekünk abban, hogy életünket egy kiegyensúlyozott mederbe tereljük. Törekednünk kell az örömök és a boldog pillanatok elérésére! Ebben hatalmas támaszt nyújthatnak családtagjaink, barátaink, rokonaink, akik mindig segítenek nekünk áthidalni a nehéz helyzeteket és pozitív energiákkal töltenek fel minket.

Hallgassunk zenét! Ez tényleg könnyű megoldás lehet a problémáinkra, hiszen a választék hatalmas a műfajok között, csak meg kell találnunk a nekünk tetsző, esetleg különleges jelentéssel bíró dalokat. Ha boldogok vagyunk, ha szomorúak, a zene mindig segíteni fog, hiszen megnyugtatja a lelkünket és erőt ad ahhoz, hogy tovább lépjünk egyes szituációkon. Ezzel egy olyan rendszert iktatunk be az életünkbe, ami leveszi a mindennapok terheit a vállunkról, és segít megőrizni vagy akár felépíteni a kiegyensúlyozott életmódunkat.

Annyi mindent lehetne még felsorolni, de a lényeg egy: bármit cselekszünk, azt saját magunkért kell tennünk! Döntéseinkkel, saját magunk szeretetével, és azzal, hogy számunkra fontos dolgokkal foglalkozunk, elősegítjük a magunkról és az életünkről alkotott megfelelő énkép kialakulását. Ha ezeket sikerült úgy véghez vinnünk, hogy boldogok vagyunk a bőrünkben, akkor beszélhetünk valójában egyéni, személyre szabott és egészséges életmódról.

- Gyulai Dorina, ZIG -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!