Nyíltvízi úszó Eb – Bronzérmes a magyar csapat

Budapest/Hoorn – A Risztov Éva, Papp Márk, Székelyi Dániel összeállítású magyar együttes bronzérmet nyert az 5 kilométeres csapatversenyben a nyíltvízi úszók hoorni Európa-bajnokságán szerdán.

A hollandiai viadal hivatalos honlapja szerint Risztovék 56:42.6 perces idővel csaptak a célba harmadikként.

Győzött a Rachele Bruni, Simone Ruffini, Federico Vanelli alkotta olasz trió 55:59.3 perccel, másodikként pedig a németek csapata zárt 56:37 perces idővel.

A magyar szövetség beszámolója úgy fogalmaz: az igazi bravúr a britek megelőzése – ráadásul több mint 20 másodperccel -, hiszen az ő csapatukban ott volt az 5 kilométer női bajnoka, Danielle Huskisson és a férfiaknál bronzérmes Caleb Hughes.

“A britek megelőzése a legnagyobb fegyvertény. Minden dicséretet megérdemel a csapat, mindent megcsináltak, amit terveztünk. Külön köszönet Risztov Évának, aki negyedik éve minden egyes alkalommal vállalja a részvételt, és ma végre elnyerte méltó jutalmát az éremmel” – nyilatkozta Gellért Gábor szövetségi kapitány.

Risztov vasárnap harmadik lett 10 kilométeren, de pályatévesztés miatt utólag kizárták, míg Székelyi a keddi 5 kilométeres időfutamban legjobb magyarként a hetedik helyen végzett.

Az Eb csütörtökön a 25 kilométeres versennyel zárul.

Az olimpiai programban a férfi és női 10 kilométeres verseny szerepel.

Eredmények:
csapatverseny, 5 km, Európa-bajnok:

Olaszország (Rachele Bruni, Simone Ruffini, Federico Vanelli) 55:59.3 perc
2. Németország (Finnia Wunram, Rob Muffels, Andreas Waschburger) 56:37
3. MAGYARORSZÁG (Risztov Éva, Papp Márk, Székelyi Dániel) 56:42.6

– MTI –
hirdetés