Nyíracsád: biztonságosan két keréken

Nyíracsád: biztonságosan két keréken
Nyíracsád – A nyírségi község Ady Endre Általános Iskolája adott otthont november 12-én délelőtt az alsó tagozatosoknak meghirdetett területi közlekedésbiztonsági vetélkedőnek.

– Az országos hirdetésű, évenként megrendezésre kerülő verseny célja a helyes közlekedésre nevelés, amit a lehető legfiatalabb korban célszerű elkezdeni.

A biztonságos kerékpáros és gyalogos közlekedésre nevel nemcsak a vetélkedő napja, de a felkészülés időszaka is, s bízunk abban, hogy a gyerekek társaiknak is átadják majd az itt szerzett ismereteket – fogalmazott Hirku Richárd, a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság közlekedési előadója, aki Vereb Csaba igazgatóval együtt köszöntötte a helyiek mellett a Hajdúsámsonból, Fülöpről és Nyírmártonfalváról érkezett diákokat és felkészítőket.

A négyfős csapatoknak először elméleti felkészültségüket kellett bizonyítani, ahol a helyiek bizonyultak a legpontosabbnak, majd a kerékpáros ügyességi akadálypályán kellett megmutatni, mennyire urai a kétkerekű járgányoknak.

 Itt a sámsoniak remekeltek. A végső sorrendet mindössze egy-két pontnyi különbség döntötte el. A verseny első helyezett csapata képviseli a területet a november végén megrendezésre kerülő megyei versenyen.

Eredmény:
1. helyezett
: Fülöp ( Illés Bence, Humicsku Ádám, Ratku Laura, Tóth Bence, felkészítő: Mikáczó László)
2. helyezett: Nyíracsád (Lukács Levente, Horváth Lilla, Czentye Bence, Kerezsi Ákos, felkészítő: Czirjákné Szabó Katalin)
3. helyezett: Hajdúsámson (Menyhárt Attila, Fekete Balázs, Tóth Nikoletta, Szász József Bence, felkészítő: Vastagné Szűcs Gabriella)
4. Nyírmártonfalva (Nagy Bence, Szabó Kitti, Hunyadi Richárd, Simon Adrienn, felkészítő: Nyári István)
hirdetés