Nyírbátor: tenni kellett volna az edzőért

By Koncz Tibor
A Püspökladány elleni hazai vereséget (28–29) nem nyelte le a nyírbátori vezetés. Az NB II-es férfi kézilabdacsapat  a forduló előtt még a tabella utolsó helyén veszteglő hajdúságiakkal szemben bakizott – nem mellesleg az őszi „odavágón” is elvérzett, amit már akkor is nehezen emésztettek meg az elöljárók.

A legutóbbi malőr megbocsáthatatlannak bizonyult, a vezetőség ugyanis edzőváltásról döntött. A posztjáról elköszönő Weibli Zoltán marad a klub kötelékében, miként az új tréner számára sem ismeretlen a közeg, elvégre Németh Tibor eddig a bátori utánpótlást segítette munkájával.  A szakember egyébiránt a szezon első felében a Kállósemjén, ugyancsak a harmadik vonalban szereplő  női együttesét  irányította, a bajnokságból még hátralévő három fordulóban próbál maradandót alkotni a fiúkkal, akiktől jóval többet várnak az illetékesek.

Tenni kell a csapatért!

– A játékosokra a meglepetés erejével hatott az edzőváltás ténye, úgy vettem észre,  nem gondoltak arra, hogy  ilyen következményekkel járhat a negatív szereplés – Szőke Ferenc, a nyírbátori klub elnöke. –  Nyilvánvalóan ők is ludasak abban, hogy erre kényszerültünk.  Tisztában vagyok azzal, a srácok kötődtek hozzá szerették Weibli Zoltánt, aki valóban megérdemli mindezt. A bökkenő csak az, hogy nem csak szövegelni kell arról, mennyire jó vele dolgozni, a pályán is tenni kellett volna érte, és persze a csapatért. Rendben, Molnár Zoltán, az egyik legjobb játékosunk vizsgái miatt hiányzott a Ladány ellen, de egy ember távollétére nem lehet kihegyezni a történet.

Szőke Ferenc csodát nem, mindazonáltal javulást remél.

– A tavasz elején megmutattuk, mire vagyunk képesek, sorozatban nyertük a meccseket, akkor is mindenki rólunk beszélt, most megint, csak éppen ellenkező előjellel. Németh Tibor színrelépésével  abban bízunk, mentálisan „helyre teszi” a társaságot, amely előrelép a jelenlegi kilencedik helyről.
hirdetés