A kislétai polgármester ügye a Kúrián folytatódik

Akt.:
A kislétai polgármester ügye a Kúrián folytatódik
Kisléta – A Nyíregyházi Törvényszék januárban másodfokon jogerősen döntött arról, hogy Madácsi Imre, Kisléta polgármestere méltatlan a tisztségére. Az eljárást a megyei kormányhivatal kezdeményezte, mert a település képviselő-testülete Madácsi Imre újraválasztása óta nem hozott döntést a méltatlansággal kapcsolatban.

 

A Fővárosi Ítélőtábla a napokban megváltoztatta az elsőfokú bíróság ítéletét: az elsőrendű vádlottat érintően a folytatólagosan elkövetett csalás vonatkozásában az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és az eljárást megszüntette. A vádlott börtönbüntetését egymillió forint pénzbüntetésre enyhítette, a közügyektől eltiltást pedig mellőzte. Egyebekben helybenhagyta az első fokú ítéletet.

Az ítélőtábla szerint a hatályon kívül helyezéssel érintett cselekmények esetében a büntetőeljárás megszüntetésének van helye, hiszen azokat korábban már jogerősen elbírálta a bíróság. Az elsőren­dű vádlott esetében az elsőfokú ítélet részbeni hatályon kívül helyezése megnyitotta a harmadfokú eljárás lehetőségét. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést jelentett be Madácsi Imre terhére, az ügy a Kúrián folytatódik – közölte Berényiné Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivője.

KM


126 napot ült börtönben a kislétai polgármester, de csak most lett méltatlan tisztségére

Hiába tartóztatták le Madácsi Imrét még szeptemberben, ő nem mondott le a tisztségéről – úgyhogy hivatalosan csak január 25-étől vált méltatlanná a polgármesteri tisztségre.

Videó: Polgármesteri székből a börtönbe – 200 milliót vett fel a kislétai polgármester

Négy és fél év börtönt kapott a kislétai polgármester, aki azért került előzetes letartóztatásba, mert többször is előfordult, hogy nem jelent meg a tárgyalásán. Korábban több millió forint támogatást vett fel arra hivatkozva, hogy cégében megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, a béreket viszont nem fizette ki – derült ki a tenyek.hu riportjából.

“Mindenki tud itt mindent, csak fél” – Nem mernek beszélni az emberek Kislétán

Egyelőre senki nem mer beszélni a polgármester „viselt dolgairól” a településen.

Videó: Senki nem hitte el a faluban – Rendőrök vitték el a kislétai polgármestert

Letartóztatták Madácsi Imrét, Kisléta polgármesterét. Az RTL Klub híradója szerint múlt csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezték. A Fővárosi Törvényszék megerősítette, hogy az ügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével vádolja a polgármestert, de ennél nem árultak el többet. Madácsi Imre nem először áll bíróság előtt. Korábban ugyanezzel vádolták, akkor másfél év felfüggesztett börtönre ítélték, ami jövő januárban telne le – derült ki az rtl.hu riportjából.Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés