Ahol szombatonként is suliba járnak

Asztalos Boglárka, Mizsei Alexandra és testvére, Annamária ünnepi hangulatban készülődtek
Asztalos Boglárka, Mizsei Alexandra és testvére, Annamária ünnepi hangulatban készülődtek - © Fotók: Pusztai Sándor
Nyírcsászári – A pedagógusok és a diákok is örömmel vállalták a hétvégi tanítást, tanulást a megújult intézményben.


Ilyen volt, ilyen lett… – árulkodtak az egymást követő diák a Nyírcsászári-Bátorliget-Terem-Nyírderzsi Általános Iskola Nyírcsászári Tagintézményében végbement változásokról. A napokban tartott átadóünnepségen levetített prezentáció (elöregedett ablakok, betört ajtók, korrózió, ütött-kopott falak, beázott plafon, majd a látványos megújulás) döbbenetes kontrasztja tette csak igazán érthetővé a hallgatóság számára, milyen nagy szükség volt ebben az intézményben a közel 139 millió forintból megvalósított korszerűsítésre.

Bevállalták a hétvégéket

Az ünnepségen, amelyen beszédet mondott dr. Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős helyettes államtitkára, Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, Pesti Béla László, a Mátészalkai Tankerületi Központ igazgatója, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Zichar János, a község polgármestere is, elhangzott: a beruházás nem csupán az épület hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a fűtés korszerűsítését foglalta magában, immár modern, napelemes rendszer garantálja az intézmény gazdaságos és energiatakarékos fenntartását Nyírcsászáriban.

Hajdu Evelin, Szakács Georgina, Varga Vanessza és Mizsei Henrietta a tantermük melegében várakoztak a műsorkezdésre

– Tavaly ilyenkor még fáztak a gyerekek a huzatos tantermekben, hiába fűtöttünk éjjel-nappal, „kiszökött” a meleg az öreg ablakokon. A felújításnak és a korszerűsítésnek hála, immár meg- szépült környezetben, komfortos épületben tanulhatnak a diákok – újságolta Asztalos Attiláné. Az intézményvezető nem titkolta: a kivitelezési munkálatok elhúzódása miatt kéthetes csúszással indult az idei tanév az iskolában, a kiesett időt szombati tanítási napokkal pótolják, amit – a jó ügy érdekében – örömmel vállaltak a pedagógusok és a gyerekek is.

Kis létszám, nagy lelkesedés

A Kossuth utcai tagiskola nyolc tanteremmel, egy szaktanteremmel, új számítógépekkel felszerelt informatika teremmel és fejlesztő helyiséggel rendelkezik. A mindennapi testnevelés „terepe” a tornaszoba, a salakos tornapálya és a röplabdapálya. A Mátészalkai Tankerületi Központ irányítása alatt működő intézményt jelenleg 68 tanuló és 13 dolgozó tekinti második otthonának, a kis létszámú osztályoknak köszönhetően nagyon családias légkörben folyik az oktató-nevelő munka.

– Kevesen vagyunk, de nagyon lelkesek. Nebulóink szép eredményeket érnek el a különféle versenyeken, szakkörök és egyéb programok szervezésével tesszük változatossá és érdekessé a fiatalok mindennapjait – mesélte a tagintézmény-vezető.

PINyírbátor.
SZON.HU


hirdetés