Azért nem maradtak nyeretlenek az asztaliteniszezők

Ebben a csarnokban játszhatott Guimaresben a két nyírbátori játékos
Ebben a csarnokban játszhatott Guimaresben a két nyírbátori játékos - © Fotó: moatsz.hu
Nyírbátor – Lesz még ideje beleizmosodnia az ifjúsági korcsoportba a két nyírbátori asztaliteniszezőnek, Molnár Dávidnak és Tölgyes Dorottyának is.

Ahogy arra számítani lehetett, az egyéni és páros versenyszámokban sem a két nyírbátori játékosról szólt a guimaresi korosztályos Európa-bajnokság. Molnár Dávid és – különösen a még újonckorú – Tölgyes Dorottya is menedzselési szándékkal indult a portugáliai viadalon, és már az is fegyverténynek számít, hogy nem maradtak nyeretlenek.

Dorottya párosban a nyolcaddöntőbe jutásért játszhatott fehérorosz partnerével az oldalán, egyesben pedig a küzdőképességét csillogtatta, ahogyan háromszettes hátrányból egyenlített, igaz, végül veszített örmény ellenfelével szemben. Még egyszer hangsúlyozzuk, hogy a bátori kishölgy két korosztállyal és akár öt évvel idősebb versenyzőkkel is találkozhatott az Eb-n, tehát bőven lesz még ideje beleizmosodnia ebbe a korosztályba.

Dávid egyesben ciprusi ellenfelet győzött le, majd franciától kapott ki, görög játékostársa oldalán párosban a 32 közé jutásért játszhatott, vegyes párosban Harasztovich Fannival a 64 között ragadtak, miként a Nagy Norberttel induló Tölgyes Dorottya is.


60. serdülő és ifjúsági Európa-bajnokság, Guimares

A Nyírbátori ASE versenyzőinek eredményei

Ifjúsági fiú egyes
A 128 közé jutásért: Molnár D.–Sztilianosz (ciprusi) 4:0 (4, 7, 5, 9). A 64 közé jutásért: De Nordest (francia)–Molnár D. 4:0 (5, 4, 8, 7).

Ifjúsági fiú páros
A 64 közé jutásért: a Sztamaturosz, Molnár D. (görög, magyar) páros erőnyerő volt. A 32 közé jutásért: Söderlund, Meissner (svéd, német)–Sztamaturosz, Molnár D. 3:1 (5, 10, –7, 7).

Ifjúsági lány egyes
A 128 közé jutásért: Hodzsagorjan (örmény)–Tölgyes D. 4:3 (11, 5, 5, –6, –8, –5, 8).

Ifjúsági lány páros
A 32 közé jutásért: Csakavaja, Tölgyes D. (fehérorosz, magyar)–Källberg, Bergand (svéd) 3:0 – játék nélkül. A 16 közé jutásért: Santek, Franovic (horvát)–Csakajava, Tölgyes D. 3:0 (7, 6, 10).

Ifjúsági vegyes páros
A 128 közé jutásért: Nagy N., Tölgyes D.–Panahov, Garajeva (azeri) 3:0 – játék nélkül, a Molnár D., Harasztovich páros erőnyerő volt. A 64 közé jutásért: Martinko, Blasková (cseh)–Nagy N., Tölgyes D. 3:0 (6, 8, 9), Amorim, Moura (portugál)–Molnár D., Harasztovich 3:1 (11, –7, 9, 8).Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés