Egy klasszikus gyulaji köntösben

Akt.:
Gömze Antal (labdával) góllal keserítette a Haladást, majd vigyázott arra, hogy ne fickándozzon az ellenfél
Gömze Antal (labdával) góllal keserítette a Haladást, majd vigyázott arra, hogy ne fickándozzon az ellenfél - © Fotó: Pusztai Sándor
Csenger, Nyírgyulaj – Kevesen is sokra vitték a csengeriek, akik az Újpest ellen sem hibáztak.


Az idegenbeli diadallal (az újonc Debreceni EAC volt az „áldozat”) rajtoló Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata számára a második, immár hazai fellépés sem tűnt piskóta feladatnak. A Lovas-legénység a nyitányon domborító, a bajnoki címvédő Győrt legyűrő Haladás ellen próbált maradandót produkálni. A vasiak két brazil légióst is bevettek, akik szállították is a gólokat, de ez sem segített rajtuk. A házigazda az első félidőben nyújtott teljesítménnyel megágyazott a győzelemnek, majd a folytatásban sem lankadt, sőt, növelte előnyét, így beállítva az angol-magyar óta mifelénk klasszikusnak számító végeredményt (6–3). A nyírségiek – az ugyancsak hibátlan Berettyóújfalu és Veszprém társaságában – alkotják egyelőre a szűken vett élmezőnyt.

– Gratulálok a fiúknak, külön Hadházi Dávidnak, aki első gólját szerezte az NB I-ben. Azt gondolom, igazi csapatként játszottunk, akadtak jó egyéni teljesítmények, szép gólokat lőttünk és nagyon elfáradtunk, de megérte – ragadta meg a lényeget Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

Ugyanakkor a csengeriek számára hosszú volt a nap, csaknem éjfélkor ért véget az Újpesttel vívott, a hatodik körre rendelt mérkőzésük – Budakalászon. A táblázat tetején táborozó szatmáriak fittyet hánytak arra a tényre, hogy meglehetősen vékony létszámban utaztak az aktuális túrára, mindazonáltal kevesen is sokra vitték. Nem volt tömeg a kispadon, nyolc fővel (közte két kapussal…) zsinórban harmadszor nyertek idegenben, Mondjuk, a szívgyógyszer kéznél volt, mivel 4-2-es vezetés után az utolsó percben sűrűsödtek az izgalmak. Az Újpest ugyanis kiegyenlített, majd a legjobbkor, amikor már nem maradt idő a válaszra, Pálfi István – nem először az idényben, és talán nem utoljára – bepasszírozta a mindent eldöntő gólt. Mégpedig labdaszerzés után, mindenkit kicselezve, a kapust elfektetve emelte mennybe társait. Ekképpen a Szilágyi-sereg továbbra is veretlen, no meg megőrizte első helyét.

A regionális, vagyis harmadosztályú bajnokságban a Gyulaháza diadalmaskodott a nagypályán veretes múltra visszatekintő Nyírkarász elleni örökrangadón. Az élcsoportot alkotó, egyaránt hat-hat pontot gyűjtött négy gárda között található a Nyírbátor és a Gyulaháza.

KM-KT

Futsal
NB I., 2. forduló

Nyírgyulaj SE–Haladás 6–3 (3–1)

Nyírbátor, 200 néző, v.: Szabó F., Takács I

Nyírgyulaj: Pallai G. – Angyalos A., Lovas N., Nagy I., Sánta J. Csere: Végső Zs., Opre R. (kapusok), Faragó L., Hadhá zi D., Orosz D., Kerti L., Gömze A., Sárga Zs. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Nagy I. 2, Sánta J. 2, Gömze A., Hadházi D., illetve Melo 2, Da Silva.

További eredmények: Berettyóújfalu–Aramis 8–1, Bőny–Rába ETO 3–6, Ferencváros–Dunaferr 1–2, Veszprém–Debreceni EAC 3–1.

Az állás: 1. Berettyóújfalu 6 pont (13–5), 2. Nyírgyulaj 6 (11–6), 3. Veszprém 6 (7–3), 4. Győri ETO 3 (8–6), 5. Dunaferr 3 (6–6), 6. Ferencváros 3 (4–4), 7. Haladás 3 (6–8), 8. Bőny 0 (5–9), 9. DEAC 0 (4–8), 10. Aramis 0 (3–12)

NB II., Keleti csoport, 6. forduló

Újpest–Csenger Futsal 4–5 (1–3)

Budakalász, 100 néző, v.: Deme, Bátori.

Csenger: Szabó J. – Pankotai I., Mándi L., Balogh Á., Bodó R. Csere: Juhász S. (kapus), Pálfi I., Szilágyi L.v Edző: Szilágyi Sándor

Gól: Pankotai I. 2, Mándi L., Balogh Á., Pálfi I.

További eredmények: Rubeola FC-Csömör–Gyömrő 4–2, Dunakeszi–Corvitas Gödöllő 6–3, Berettyóújfalu II.–Gyöngyös 4-1 , Kincsem Lovaspark–Kecskemét 4–3, Vác–Kazincbarcikai Ördögök 4–7.
Az állás: 1. Csenger 16 pont, 2. Kazincbarcikai Ördögök 15, 3. Rubeola-Csömör 14, 4. Dunakeszi 11, 5. Kincsem Lovaspark 10, 6. Kecskemét 9 ((28–14), 7. Gyömrő 9 (19–15), 8. Berettyóújfalu 6, 9. Gyöngyös 4, 10. Újpest 3 (19–32), 11. Corvitas 3 (16–39), 12. Vác 1.

Regionális bajnokság, 3. forduló: Nagycserkesz–DSC-SI 5–3, Mád–Dream Car-Cigánd 4–2, Gyulaháza–Nyírkarász 8–2, Nyírbátor–Flamingo KLC-Hajdúnánás 5–2, MEAFC–Futsal Nyíregyháza 0–0. A Tarpa–Levelek mérkőzés elmaradt.

Címkék: , ,


Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés