Ezüstöt érő encsencsi virtus Balatonszárszón

Mindössze egyetlen ponttal maradtak le a dobogó legfelső fokáról
Mindössze egyetlen ponttal maradtak le a dobogó legfelső fokáról
Encsencs – A testet és lelket egyaránt próbára tevő rendezvény remekül összekovácsolta az encsencsieket.

Kiváló házigazdának bizonyult az elmúlt években Balatonszárszó, így a somogyi település egymás után harmadszor adott otthont a Kárpát-medence magyarlakta települései virtusvetélkedőjének augusztusban. A jubileumi, 25. rendezvényen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét ismét az encsencsiek képviselték.

Visszatérő résztvevők

– Közvetlenül a tó partján jelölték ki a verseny helyszínét, ahol olyan erőt, gyorsaságot és ügyességet igénylő versenyszámok vártak a virtuskodó csapatokra, mint a rönkforgatás, a petrencerúdtartás, a gránát- és késdobás, a különböző súlyok emelése, cipelése, a lövészet, a csúszókorongdobás, a traktorhúzás és az összetett váltóverseny – újságolta Nagy László, Encsencs jegyzője.

Komoly tradíció

– Nálunk komoly tradíciója van a vetélkedőnek, hiszen tizenötödik alkalommal vettünk részt rajta. Szép emlékekkel távozott a delegációnk, mivel a települések kategóriában az igen előkelő második helyen végeztünk, mindössze egyetlen ponttal maradtunk le a dobogó legfelső fokáról. De persze az ezüst is szépen csillog!

Az encsencsiek kiemelkedő egyéni és csapatteljesítménye láttán a szépszámú közönség nyugtázhatta, hogy él még a magyar virtus a közel 2 ezer lelkes szabolcs-szatmár-beregi községben is.

– LTL –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés