Felrobbant a kazán Nyírbátorban, lakhatatlanná vált a lakás – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Felrobbant a kazán Nyírbátorban, lakhatatlanná vált a lakás – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. október 7-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


Több szabadtéri tűzesethez is riasztották vasárnap a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Háromszáz négyzetméteres területen a száraz aljnövényzet égett a déli órákban Érpatakon, a Szabadság utcában. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Kéthektáros területen kellett a lángra kapott kukoricatarló oltása miatt beavatkozniuk a kisvárdai hivatásos tűzoltóknak a délutáni órákban Rétközberencsen, a József Attila utca közelében, ahol két vízsugárral akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseményhez vonultak még Pátroha közelében, ahol szintén learatott tarló és nádas kapott lángra. Ezek mellett a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltóknak Tiszanagyfalunál, míg a csengeri önkormányzati tűzoltóknak a városuk Móricz Zsigmond utcájában adott feladatot a szabadtéri tűz oltása. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán vasárnap este Nyírbátorban, a Debreceni utca egyik családi házánál. Személyi sérülés nem történt. A detonációban a ház falazata sérült, a nyírbátori hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, a ház lakhatatlanná vált, ezért az ott élők elhelyezéséről gondoskodtak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés