Folyamatos az ellenőrzés a megye közútjain

Folyamatos az ellenőrzés a megye közútjain
© Fotó: police.hu
Mátészalka, Nyírbátor – A mátészalkai és a nyírbátori rendőrök összesen 779 járművezetőt ellenőriztek, akik közül négy sofőr bizonyult ittasnak.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai a Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály állományának bevonásával 2017. december 13-án „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek a két kapitányság illetékességi területén. A demonstratív jelenlét elsősorban az ittas járművezetők és a dinamikus szabálysértők kiszűrésére, valamint a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére irányult.

A fokozott ellenőrzés ideje alatt a rendőrök összesen 779 járművezetőt ellenőriztek, akik közül négy sofőr bizonyult ittasnak. Ellenük a Mátészalkai Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak. A közúti kontroll során a rendőröknek több esetben kellett intézkedniük kisebb és súlyosabb szabálysértést elkövetőekkel szemben is.

A jövőben továbbra is számítani lehet hasonló ellenőrzésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közútjain. A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától! Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár többszázezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés