Hajnalig ropták a táncot a vadászbál vendégei

A 2017-es év legjobb vadászai Bartha Imre házigazda mellett: Kondor József, Tamás György, Makrai Ferenc, Spisák Attila, Kurucz Zoltán
A 2017-es év legjobb vadászai Bartha Imre házigazda mellett: Kondor József, Tamás György, Makrai Ferenc, Spisák Attila, Kurucz Zoltán - © Fotó: magánarchívum
Nyírbátor – Felajánlásként érkeztek kilövések őzbakra, sutára, vaddisznóra.

Fergeteges hangulat alakult ki azon a vadászbálon, amelyet az elmúlt szombaton rendezett meg a nyírbátori Somos rendezvényházban a nyírbátori térség öt vadásztársasága.

Átadták a vándorkulcsot is

Ebben az esztendőben az ófehértói Völgyfű Vadásztársaság rendezte meg a mulatságot, ezért házigazdaként Bartha Imre elnök mondott köszöntőt. Szólt arról is többek között, hogy miért jó egy vadászbál. Mint kifejtette, jó azért, mert a vadászok nem csak a vadászatokon találkoznak egymással, de jó azért is, mert a vadászok nemcsak egymással, hanem a családtagokkal, feleségükkel is együtt lehetnek. Ugyanakkor egy ilyen bálon köszönetet mondhatnak a vadászok – ki a feleségének, ki a barátnőjének, hogy türelemmel elfogadják, megértik, sőt támogatják ezt a szabadidős tevékenységet.

Hagyomány már az is, hogy átadják „Az év legjobb vadásza” díjat az elmúlt évben végzett kiemelkedő munkáért. A szombati ünnepségen ezt az elismerést vehette át Spisák Attila, a Bogát-Hubertus Vt. titkára, Tamás György, a pócspetri Mohos-menti Vt. elnöke, Kondor József, az ófehértói Völgyfű Vt. ellenőrző bizottságának elnöke, Kurucz Zoltán, a nyírbátori Báthori István Vt. természetvédelmi felelőse, Makrai Ferenc, a nyírbátori Fedics Mihály Vt. fegyelmi bizottságának elnöke. Átadták a vándor vadászkulcsot a 2019-es bált szervező Fedics Mihály Vadásztársaságnak.

A szórakoztató műsorok után tombolasorsolás fokozta az izgalmakat. A vadásztársaságoktól felajánlásként érkeztek kilövések őzbakra, sutára, vaddisznóra és apróvadra. A két fődíj nyertesei a Balatonnál, illetve Budapesten tölthetnek majd el egy wellness hétvégét. Mindezek után hajnalig ropták a táncot a bál vendégei a nyíregyházi LK-Beat együttes zenéjére.

MMLNyírbátor.
SZON.HU


hirdetés