Három felejthetetlen nap Kárpátalján

Kisari, cégénydányádi és csaholci diákok a Vereckei-hágónál
Kisari, cégénydányádi és csaholci diákok a Vereckei-hágónál - © Fotó: tudósítónktól
A Mátészalkai Tankerületi Központ három intézménye a Kisari Kölcsey Ferenc, a Cégénydányádi és a Csaholci Általános Iskola vezetőségének összefogásával ötven fős autóbusszal utazhattak Kárpátaljára tanulóink

. Három felejthetetlen napot tölthettek el a Nagydobronyi Református Irgalmas Szamaritánus Egészségügyi Gyermekotthon vendégeként. Tanulóink, pedagógusaink Sonkád önkormányzata és néhány civil támogató segítségével tartós élelmiszerrel, könyvekkel, tisztító és tisztálkodási szerekkel kedveskedtünk az otthonban lakó gyermekeknek. Az ott töltött idő alatt a kirándulók megismerkedhettek Beregszász nevezetességeivel, jártak Szolyván, a „málenkij robot” emlékhelyén, Munkácson, Ungváron és Szelmencen, a kettévágott faluban. A Vereckei-hágónál, a honfoglaló magyarokra emlékeztek koszorúikkal.

Mindezt köszönhetjük dr. Kovács Barnabás Nábrádról elszármazó főkonzulnak és a Hármashalom Alapítványnak, melynek célja, hogy minél több magyarországi diák számára lehetővé váljon a határon túli magyarok által lakott területek megismerése, valamint személyes kapcsolat kialakítása az ott élő diáktársaikkal.

– Nyilas Zoltánné, intézményvezető-helyettes –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés