Iszonyatos halál Nyírcsászárinál: hiába fékezett a sofőr, a pótkocsi „bebicskázott”

Iszonyatos halál Nyírcsászárinál: hiába fékezett a sofőr, a pótkocsi „bebicskázott”
© Forrás: blikk.hu
Debrecen, Nyírcsászári – A Debreceni Ítélőtábla a vádlottat az ellene közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vád alól felmentette. A vádlottat közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés miatt 50.000.-Ft pénzbírsággal sújtotta.

Az első fokon eljárt Nyírbátori Járásbíróság 2018 júniusában Sz. T. vádlottat az ellene közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vád alól felmentette. A vádlottat közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés miatt 50.000.-Ft pénzbírsággal sújtotta.

A másodfokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2019 januárjában a vádlottat bűnösnek mondta ki közúti baleset okozásának vétségében és ezért 1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére a közúti járművek vezetésétől eltiltás büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2017 júliusában a vádlott Nyírcsászári felé ömlesztett és zsákos tápot szállított egy pótkocsis járművel. Egy jobbos kanyarban szemben érkezett vele a sértett egy vontatós szerelvénnyel. A vádlott amint észlelte a vele szemben közlekedő vontatót, jobbra kormányozott, majd fékezni kezdett. Ennek következtében a pótkocsi „bebicskázott” és a közepe összeütközött a sértett által vezetett nyerges vontatóval a záróvonal közvetlen közelében. Az ütközés következtében a vontató a felismerhetetlenségig deformálódott. A baleset következtében a vontatót vezető férfi életét vesztette.

– Debreceni Ítélőtábla –


Nyírbátor, Nyírcsászári - Meghalt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor és Nyírcsászári között szombaton történt baleset sérültje - közölte a rendőrség a police.hu oldalon. Egy tehergépkocsival és hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett a 471-es számú főúton Nyírbát...Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés