Jó kezdés után hazai pályán folytatják

Fabu Mártonék (kékben) az Egert fogadják
Fabu Mártonék (kékben) az Egert fogadják - © Fotó: Dodó Ferenc
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Sényő és a Nyírbátor is reális eséllyel gyarapíthatja pontjai számát.

Mindkét megyénkbeli együttes jól kezdte a tavaszi idényt. A Sényő-Carnifex Füzesgyarmaton játszott 1–1-et, míg a Nyírbátor az Eger vendégeként nyert 4–0-ra. A bátoriak abban bíznak, hogy a DEAC ellen is hasonlóan jó játékkal tudnak diadalmaskodni.

– Nagyon jó csapat érkezik, tele rutinos, élvonalt megjárt játékossal – vezette fel a találkozót Szilágyi Krisztián, a Nyírbátor edzője. – Nem sikerült jól a kezdésük, az első meccsen kettő nullára kikaptak, biztos vagyok benne, mindent megtesznek, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek. A DEAC ebben az osztályban képes bárkit megverni, viszont bele is tudnak szaladni váratlan vereségbe.

Egri edzőt buktatott a Bátor

A debreceniek valóban erős kerettel rendelkeznek, elég, ha csak Máté Pétert, Spitzmüller Istvánt, Ibrahima Sidibét vagy Colón Luis Ramost említjük, ettől függetlenül ősszel 3–1-re nyert náluk a Bátor, míg az előző fordulóban a Tiszaújvárostól kaptak ki 2–0-ra.

– Mi jól kezdtünk, ugyanazt a szervezett, koncentrált játékot várom el a srácoktól, amit bemutattak a múlt héten. Ha ez meglesz, akkor biztos vagyok benne, hogy növelni tudjuk a hazai győzelmeink számát – tette hozzá a tréner, aki Molnár Lászlóra még nem számíthat, a többiek viszont bevethetőek lesznek vasárnap.

A tabella hetedik helyén álló sényőiek a lehető legnagyobb nyugalomban készülnek a hétvégi meccsre, nem mondható el ugyanez az egriekről. A Nyírbátor elleni mérkőzésen Vígh Ferenc vezetőedzőt kiállították, majd az MLSZ május 15-ig eltiltotta, a klub ezért szerződést bontott a szakemberrel. A továbbiakban a vezetőedzői feladatokat Vitányi László szakmai igazgató látja el. A hevesiek ilyen előzmények után érkeznek Sényőre.

– Sikeresnek mondható idegenbeli találkozón vagyunk túl, ennek a döntetlennek akkor lesz igazán értéke, hogyha a hazai mérkőzésünket sikeresen vívjuk meg – mondta Imrő László. – Céljainkat csak abban az esetben érhetjük el, ha az első perctől kezdve hibátlanul és motiváltabban játszunk, mint az ellenfelünk.

Ősszel is kiélezett volt

– Ősszel az utolsó percig kiélezett mérkőzést játszottunk velük, biztosak vagyunk abban, hogy ez most sem lesz másképp – emlékezett vissza az őszi 3–2-es győzelemre. – Az egri csapat nem kezdte túl jól a tavaszi szezont. A hét eleji edzőváltásuk nem jött nekünk túl jókor, biztosan kettőzött erővel lépnek pályára, és mindent megtesznek, hogy megszerezzék a három pontot, ellenkező esetben kellemetlen helyzetbe kerülhetnek. Ennek tudatában készülünk.

– MK –


Labdarúgás: NB III.

Vasárnap, 14.30.
Nyírbátori FC–DEAC, Nyírbátor, v.: Bálint (Zahorecz, Pogonyi).

Sényő-Carnifex FC–Eger, Sényő, v.: Kátai (Punyi, Köteles).

További mérkőzések: Putnok–DVTK II., Sajóbábony–Cigánd, Salgótarján–ESMTK, Tiszaújváros–Szolnok, Gyöngyös–Füzesgyarmat, Tállya–Jászberény.Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés