Kék Cápák – Van mivel hetvenkedniük

Czinger Zoltán (9) győztes mérkőzésen tért vissza
Czinger Zoltán (9) győztes mérkőzésen tért vissza - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A második helyezett Veszprém otthonában nyert a harmadik Nyíregyháza Blue Sharks.

Az első három negyedben alig-alig született kosár a Veszprém–Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos meccsen, amelyen a tabella másodikja fogadta a harmadikat. Mindkét oldalon rossz volt a dobószázalék, a Kék Cápák megint rosszul céloztak távolról.

Azért egy-egy jó periódusa akadt a csapatoknak, így felváltva vezettek, az utolsó negyed előtt éppenséggel két ponttal a hazaiak. A záró részt viszont ragyogóan kezdték a vendégek, Czura Attila két hármasa között Oláh Zoltán is dobott egyet, összességében pedig 11–0-s etappal indítottak. Ezzel nagyjából el is dőlt a meccs, Bus Iván pontjaival tartották a különbséget.

Hosszú sérülés után visszatért Czinger Zoltán, aki már az első negyedben szóhoz jutott, és összességében négy pontot szerzett. A nyíregyháziak értékes győzelemmel gazdagodtak, a felek szerdán ismét találkoznak – immár a Continental Arénában, a Hepp-kupa negyeddöntőjében.

NB I B csoport

Férfiak, 14. forduló

Veszprém–Nyíregyháza Blue Sharks 60–70 (13–14, 15–15, 17–14, 15–27)

Veszprém, 300 néző, v.: Horváth A., Tóth K., Sabáli L.

Blue Sharks: Bus I. 22, Czura 17/9, Sztojanovics 7/3, Sitku M. 7, Nagy K. 8/3. Csere: Czinger 4, Oláh Z. 5/3, Szondi Á., Mokánszki, Vida Z. Edző: Siska János.Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés