Küldjön hírt! – Alesenszki R: “Célunk a Hold, ha hibázunk is a csillagok között landolunk”

Bátorliget – Július 29-n Bátorligeten a falunapon tart előadást a csapat, ez után pedig a felvidéki Csata településen lesznek, pontosabban augusztus elsején, ahol határon túli, Erdélyi és helyi gyerekeknek kell majd egy színvonalas előadást tartani. Alesenszki Roland beszélt arról, hogy mit terveznek.

-” Elsősorban az M1TV meteorológusával, Tóth Tamással megbeszéltem Budapesten egy találkozót, utána indulunk tovább Csatára. Délután ötkor egy előadást tartunk, fél hattól csillagászati activity, kvíz.

A Klubbot idén már több helyre is meghívták. Voltak tavasszal iskolákban, nyáron Nyírgyulajban, legutóbb Géberjénben. A rendezvényszervező azt mondta, hogy céljuk a csillagászat nevesítése, és a gyerekek lefoglalása:

-” Augusztus 20-án megrendezzük a Charles Messier Emléktornát, ez után a pótcsillagász estünket. A gyerekek a legfontosabbak nekünk, és örülünk, hogy mások is így gondolják, hiszen meghívnak minket egyre több helyre. Igen nagyok a céljaink, amik kisebb akadályokkal vannak kikövezve, de eltorlaszoljuk ezeket, vagy mint egy lepke, át szállunk felette. ”

A helyi csoport nagy szerepet játszik a megye és falu életében, és bár a csillagokat ők sem tudják lehozni, de közelebb mindenképpen.

– Bátorligeti-Messier Amatőrcsillagász Klub –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés