Küldjön hírt! – Junior Európa Bajnok lett

A nyírbátori csapat
A nyírbátori csapat
Nyírbátor – Május 11-12-én Lengyelországban, Wroclaw városában rendezték az idei junior és felnőtt Shinkyokushin Európa Bajnokságot, ahová négy nyírbátori versenyző szerzett indulási kvótát, korábbi eredményeikkel.


Első nap a juniorok versenyén Musuly Liza és Karczub Donát versenyzett. Liza lengyel ellenféllel kezdett, akitől ezúttal egy erős küzdelemben vereséget szenvedett.

Donát lett ellenféllel kezdte a versenyt a junior fiúk 65 kilogrammos súlycsoportjában, aki ellen idő előtt befejezte a mérkőzést, majd román, és grúz versenyzőket győzött le. A döntőben szlovák riválisa várta, akit két gyors fejrúgással vert, így junior Európa Bajnok lett.

A második napon Magyar Levente és Karczub Zalán léptek tatamira. Levente a felnőtt férfiak 95 kg-os mezőnyében dán ellenfelét verve jutott a legjobb 8 közé, az éremért a későbbi bajnok, lengyel ellenfelével küzdött, akivel szemben egy kiegyenlített küzdelemben alulmaradt. Levente a pontszerző 5. helyet szerezte meg a kontinensviadalon.

Karczub Zalán a tavalyi, 65 kg-os súlycsoportban elért harmadik helyének köszönhetően kiemeltként indult a férfi 75 kilogrammos súlycsoportban, ahol egy belga, aztán egy éremesélyes lengyel versenyzőt tudott legyőzni. Az elődöntőben a világbajnoki bronzérmes, későbbi Európa bajnok ukrán riválisa ellen küzdött, akit ezúttal nem sikerült legyőznie, így Zalán a tavalyi EB harmadik helyezése után újabb Európa Bajnoki bronzérmet szerzett, csak most egy súlycsoporttal feljebb. A nyírbátori egyesület egy arany-, egy bronzéremmel és egy pontszerző hellyel a legeredményesebb magyar egyesület lett az EB-n.

– Karczub Miklós –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés