Küldjön hírt – Nyírbátori karatés a világbajnokságon

Karczub Zalán küzdelem közben az EB-n
Karczub Zalán küzdelem közben az EB-n
Nyírbátor – Karczub Zalán a Nyírbátori Bátor Karate SE 20 éves, kétszeres magyar bajnok versenyzője a sikeres Európa bajnoki szereplése után készülhet a 6. Súlycsoportos Karate Világbajnokságra.


Miután harmadik helyen végzett a Dániában megrendezett EB-n, az Európai Szervezet vezetősége delegálta a sportolót a VB-re, ugyanis földrészenként jelölik ki a négy súlycsoportban a súlycsoportonkénti 32-es mezőnyt, tehát valóban a világ legjobbjai mérkőznek meg a világbajnoki címért. Az európai csapatban Zalán lesz az egyedüli magyar férfiversenyző, rajta kívül még két magyar hölgy fogja erősíteni az öreg kontinens csapatát.

A négyévente megrendezésre kerülő Világbajnokság Asztanában, Kazahsztán fővárosában lesz, július 1-2-án.
Zalán a Nyíregyházi Egyetem első éves testnevelés-történelem szakos hallgatója, egyetemi kötelezettségei mellett gőzerővel készül a VB-re, általában napi két edzéssel. Az kondicionáló edzéseket a nyíregyházi Underground Edzésközpontban végzi Tarnóczi Zalán erőnléti edző segítségével, a karate szakmai edzéseket pedig a nyírbátori klubban, edző-édesapja, Karczub Miklós irányításával. Kéthetente Nagyváradon együtt edz a román válogatottal, ahova elsősorban a küzdőpartnerek miatt szükséges kiutazni.

A sorsolás, amely már hetekkel ezelőtt elkészült, egyáltalán nem lesz könnyű Zalán számára, hiszen az egyenes ágú kieséses rendszerben lebonyolított viadalon, rögtön a házigazdák 33 éves, kétszeres világbajnokával, Dmitriy Moiseevvel kell megküzdenie a legjobb 16 közé kerülésért. Moiseev természetesen szeretné hazai környezetben megvédeni világbajnoki címét és háromszoros világbajnokként visszavonulni, de Zalán nagyon elszántan készül, szeretne látványosan, harcosan és eredményesen küzdeni a VB-n.

– Karczub Miklós –Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés