Lépések Kolozsvár felé

A nyírbátori edzőtáborozáson résztvevő játékosok és edzőpartnereik, a kép jobb szélén Lindner Ádám szövetségi edző
A nyírbátori edzőtáborozáson résztvevő játékosok és edzőpartnereik, a kép jobb szélén Lindner Ádám szövetségi edző - © Fotó: Tölgyes Tamás
Nyírbátor – A Lindner Ádám vezette asztalitenisz lány serdülőválogatott Nyírbátorban gyakorolt – megyebeli kerettagokkal.

Nem áll rosszul a megyénk pingpongos tehetségekben – ezt már többször leszögeztük. Így aztán jó esély van rá, hogy a következő években sem csak a múlt hétvégén országos egyéni felnőtt bajnoki címet szerzett Majoros Bencéről szólnak majd a sportági hírek.

Itt az újabb ékes példa: a nyári Európa-bajnokságra készülő serdülő lányválogatottnak két játékos is tagja, mi több – bár ezt a szövetségi edző nem mondja ki, de a ranglisták azért beszédesek – a NAC Nyíregyháza játékosának, Laskai Írisznek (harmadik a rangsorban) és a Nyírbátori ASE ranglistavezetőjének, Tölgyes Dorottyának is jó esélye van arra, hogy ott legyen a júliusi, kolozsvári megmérettetésen.

Ehhez a következő lépéseket éppen Nyírbátorban tehették meg a lányok, hiszen a Győrfi Tibor-edzésközpontban tartotta az aktuális edzőtáborát a serdülő lányválogatott. Hét játékos vett részt az összetartáson, a nyolcadik, az ajkai Pad Franciska betegség miatt hagyta ki a központi tréningeket.
– Havonta egyszer négy napra rendszeresen összejövünk, a cél a gyerekek fejlődése, illetve az, hogy minél jobban felkészüljünk az Európa-bajnokságra – mondta az újonc és serdülőválogatott szövetségi edzője, Lindner Ádám, 2002 egyéni magyar bajnoka, a világranglista korábbi top százas játékosa, a Pécsi TE szuperligás csapatának játékosa, aki egyébként sem ismeretlen a megyénkben, hiszen a több mint évtizedes múltra visszatekintő apagyi gálaversenynek éppen tizenegy esztendeje rendszeres vendége, és társai mellett ő is reménykedik benne, hogy lesz folytatása annak a hagyománynak is. – Általában a Statisztika budapesti bázisa szokott lenni a helyszín, de a magyar bajnokság miatt foglalt volt a Marczibányi téri terem, és mivel a nyírbátoriak, élükön Csekő Sándorral többször csábítottak bennünket, most éltünk a lehetőséggel. Az edzéskörülményekre és az ellátásunkra sem lehetett egy rossz szavunk sem, minden adott volt ahhoz, hogy a napi két edzésre plusz az esti szervagyakorlásra koncentrálhassunk. Férfi edzőpartnereket is kaptunk, nemcsak Nyírbátorból, hanem a román határ túloldaláról és Debrecenből is, így a lányok többféle stílussal is találkoztak.

Egy-két évtizede még elképzelhetetlen volt, hogy ne a fővárosi klubok adják a korosztályos válogatott gerincét, erre most igen jó esély van rá, hogy nyíregyházi és nyírbátori lány is helyet kapjon a négy versenyzőből álló utazó keretnek.

– Úgy tűnik, nagyon jók a pingpongos gének errefelé – mosolygott Lindner Ádám, aki maga is volt korosztályos, majd felnőttválogatott. – A tehetség mellé társul a szorgalom, és az is, hogy Nyírbátorban például minden feltétel adott a színvonalas munkavégzéshez.

Névsorolvasás

A serdülő lányválogatott Nyírbátorban edzőtáborozó tagjai: Adamik Csenge (Tatai AC, ranglista-helyezése: 2.), Czeglédi Dorka (Statisztika PSC, 9.) Laskai Írisz (NAC Nyíregyháza, 3.), Letanóczki Dalma (KSI, 11.) Tanács Nóra (Ambrus AA Soltvadkert, 14.), Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE, 1.), Volentics Anna (VSE Dunakeszi, 4.)Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés