Letartóztatta a bíróság a brit embercsempészt

Nyíregyháza – A járásbíróság jogerős végzésben rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája jogerős végzésében elrendelte A. B. J. gyanúsított előzetes letartóztatását – tájékoztatott közleményében dr. Toma Attila.

Gyalog a zöld határon át

A bíróság álláspontja szerint feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne.

– A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2017. májusában érkezett Angliából Temesvárra egy fiatalkorú magyar állampolgárral, akit megbízott azzal, hogy vigyen át Magyarországra egy iráni állampolgárt 900 euróért, majd segítsen neki Bécsbe eljutni. A két férfi Aradon át Szatmárnémetibe ment, majd a fiatalkorú a zöld határon gyalog kísérte át az iráni állampolgárt Encsencsre, ahol rokona szállást biztosított részükre. A fiatalkorút a Nyírbátori Járásbíróság már elítélte ugyanezért a cselekményért.

A gyanúsított brit állampolgár, életvitelszerűen az Egyesült Királyságban él, a bűncselekmény elkövetését követően lakóhelyére távozott, ahol az idén január 2-án a brit hatóságok európai elfogatóparancs alapján elfogták, majd átadásához a hatóságok hozzájárultak – ismertette a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

KMNyírbátor.
SZON.HU


hirdetés