Megújuló kormányhivatali épületek

Román István, a megyei kormányhivatal vezetője (jobbra) és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő csütörtökön megtekintették a felújítás alatt álló épületet
Román István, a megyei kormányhivatal vezetője (jobbra) és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő csütörtökön megtekintették a felújítás alatt álló épületet - © Fotó: kormányhivatal
Nyírbátor – Elkezdődtek a Nyírbátori Járási Hivatal leendő épületének felújítási, átalakítási munkálatai.

A megyei kormányhivatalnak nagyon sok épülete van, azonban a saját anyagi lehetőségek nem tették lehetővé, hogy a szükséges és indokolt energetikai korszerűsítéseket elvégezzék. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően 29 ingatlan kiemelt épületenergetikai fejlesztésére nyílt lehetőség.

Jelentős energiamegtakarítás

Ezek közül kiemelkedik méretével és a ráfordított költség összegével Nyírbátorban, a Martinovics utca 9. szám alatti épület, ahol a tervek szerint a Nyírbátori Járási Hivatal működik majd. A kétszintes, alápincézett, 1980-ban épült, több mint kétezer négyzetméteres irodaház a magyar állam tulajdonában van, és a megyei kormányhivatal vagyonkezelésében áll.

A 140 millió forintos uniós támogatásból beépítenek 159 új nyílászárót, leszigetelik a külső homlokzatot és az épület tetejét is, valamint megújul az ingatlan fűtési rendszere. Az épület tetejére pedig napelemek kerülnek. Az energetikai fejlesztést követően az épületen akár 82 százalékos energiamegtakarítás várható – közölte a kormányhivatal kabinetirodája.

S ezzel még nem ér véget a fejlesztések sora, hiszen hazai támogatásból több mint 400 millió forint fordítható az épület teljes felújítására, így többek között teljesen akadálymentesítik az ingatlant, kiépítik a segélyhívó rendszert, valamint az épület tetőhéjazatát is cserélni kell, ahogyan a belső közműhálózatot is fejlesztik, és a belső tűzivízcsapokat is felszerelik. A felújítási, átalakítási munkát a tervek szerint ősszel befejezik.

KMNyírbátor.
SZON.HU


hirdetés