Mindent megnyert, amit csak lehetett

Tölgyes Dorottya megdolgozott a három szép serlegért Bükön
Tölgyes Dorottya megdolgozott a három szép serlegért Bükön
Nyírbátor – Az ifjúsági válogatottban is számításba vett nyírbátori Tölgyes Dorottya az újonc- és a serdülőversenyt is megnyerte Bükön.

Hogy miért csak három aranyérmet nyert Tölgyes Dorottya a Bükfürdő-kupa újonc és serdülő első osztályú ranglistaversenyen? Azért, mert több versenyszámban nem indult, pontosabban nem indulhatott. A Nyírbátori ASE asztaliteniszezője nemes egyszerűséggel végigverte a mezőnyt Bükön, az újonc U13-as egyes valamint a serdülő egyes és páros versenyszámban játszott 14 mérkőzése mindegyikét megnyerte.

A még mindig csak újonckorú Dodó talán most mutatta meg úgy istenigazából, hogy rászolgált a bizalomra, amikor a korosztályos Európa-bajnokságon két (!) korcsoporttal feljebb, az ifjúságiak között szavazutak neki bizalmat. A büki teljesítménye alapján ugyanis mintha az újoncok és serdülők mezőnyét is kinőtte volt. A nagyobbak egyéni versenyében szettet sem veszített, a maga korcsoportjában is csak kettőt – azon belül is egyet-egyet az elődöntőben és a fináléban.

Győzelmi sorozatát két megyebeli társa is bánta, hiszen a serdülő egyesben ugyancsak szépen menetelő, az egymás elleni meccsükig szintén szettveszteség nélkül menetelő nyíregyházi Laskai Íriszt az elődöntőben múlta felül, az újoncok között pedig az apagyi Hanustyák Fannit a nyolcaddöntőben. És hiába a neves fővárosi és az újabban felkapott vidéki nevelőbázisok, azért szívet melengető érzés a sportág szabolcsi kedvelőinek, hogy a serdülő lány páros döntőjének mezőnyét felerészt megyebeli játékosaink alkották. Az egyik oldalon Tölgyes Dorottya, a másikon Laskai Írisz, előbbi a tatai Adamik Csenge (akit az újoncverseny fináléjában győzött le 3:1-re) oldalán győzedelmeskedett 3:0-ra (Laskai párostársa szokás szerint az ajkai Pad Franciska volt). Írisz mérlege sem volt rossz: egyesben bronz-, párosban ezüstérem.

Esett már szó Hanustyák Fanniról, akitől szép teljesítmény volt, hogy az újoncok és a serdülők mezőnyében is feljutott a főtáblára, a maga korosztályában meccset is tudott ott nyerni. Az apagyiak közül mindkét korosztályban indult még Polgári Zsófia Nóra, valamint a serdülők között Majláth Virág és Sarka Angelika, számukra a tapasztalatszerzés volt a fő szempont.Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés