Nyírbátori FC – Csapatként maradnak életben

Pálinkás Gergő (jobbra)alapember a nyírbátori csapatban
Pálinkás Gergő (jobbra)alapember a nyírbátori csapatban - © Fotó: Sipeki Péter
Nyírbátor – A bátoriaknak jó a hangulata, és a csatár szerint ez a pályán is érződik.


Jónak mondható az NB III.-as Nyírbátor tavaszi kezdete, hiszen kilenc pontot gyűjtött már öt forduló alatt, legutóbb, az akkor még éllovas ESMTK otthonában nyert 1–0-ra. A találkozó 54. percében sérülés miatt le kellett cserélni Pálinkás Gergőt, aki egyébként alapembernek számít a bátoriaknál, 18 bajnokin kezdődként lépett pályára.

Összeállt a védelem

– Az ESMTK csupán mezőnyfölényben volt, többet birtokolta a labdát, de veszélyes helyzetet nem nagyon tudott kialakítani – értékelt Pálinkás Gergő. – Kemény találkozó volt, ment az adok-kapok. Az ellenfél egyik játékosával ütköztem a második félidőben, kint volt a könyöke, eléggé megütötte a bordáimat. Rosszul éreztem magam, miután lecseréltek, be is mentem az öltözőbe, így a végét már nem láttam, de addig biztosra mondhatom, hogy kézben tartottuk a mérkőzést.

A szezon első felétől pénzügyi gondokkal küzdő Nyírbátor az utóbbi időben jó védekezéssel nyeri meg a meccseit, na meg nagy akarattal. Szilágyi Krisztián edző rendre kiemeli, csapatként küzdenek a játékosai.

– Az elmúlt időben jól sikerült megszervezni a védelmünket, az utóbbi öt meccsünkből hármon nem kaptunk gólt, elöl pedig megvan a gyorsaság és a kreativitás ahhoz, hogy kontrákból bármikor betaláljunk – folytatta a játékos. – Amit az edzőnk mond, az érződik a pályán is, a mostani helyzetünkben csak így tudunk eredményesek lenni. Az öltöző hangulata már tavaly is jó volt és ebben a szezonban is az, ez tartott minket életben.

Az első ötbe vágyik

A hét meccse veretlen Jászberény után, a Füzesgyarmat mellett a Nyírbátor a bajnokság legjobb formában lévő csapata. Ugyan a csatár tudja, ebből messzemenő következtetést nem szabad levonni, szerinte a képességek alapján esélye lehet arra a csapatának, hogy az első ötben zárja az idényt.

MKNyírbátor.
SZON.HU


hirdetés