Parkoló autóval karambolozott a friss jogsis nyírlugosi sofőr – Ketten megsérültek

Parkoló autóval karambolozott a friss jogsis nyírlugosi sofőr – Ketten megsérültek
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza, Nyírlugos – Alig egy hónapja volt jogosítványa, amikor súlyos balesetet okozott a nyírlugosi férfi.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint ittas járművezetés miatt a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől azt a nyírlugosi fiatalembert, aki ennek lejárta után, az idén márciusban újra vezetői engedélyt szerzett több kategóriára is.

A férfi április 26-án a friss jogosítványa birtokában vezette a gépkocsiját Piricsén, amikor – feltehetően a rutintalansága miatt – lehajtott az úttest jobb oldali padkájára, ahol nekiütközött egy ott parkoló személygépkocsinak, amelyben ketten is ültek. A vétlen személygépkocsit az ütközés ereje nekidobta egy ott parkoló másik gépkocsinak is.

A parkoló gépkocsiban ketten ültek, egyikük az ütközés során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett: eltört az állcsontja, megsérült a szemürege, a térde és a mellkasa is, míg a társa megúszta nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérülésekkel. A baleset azért következett be, mert a vádlott képtelen volt az úttesten tartani a járművet. Bár a férfi nem minősül visszaesőnek, az újabb bűncselekmény miatt azonban szigorúbb büntetésre számíthat: az ügyész azt indítványozta, hogy hosszabb időre tiltsa el a járművezetéstől a bíróság. Az ügyben a Nyírbátori Járásbíróság fog ítéletet hozni – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

KMNyírbátor.
SZON.HU


hirdetés