Rajtra készen áll a Nyírbátor

A nyírbátori együttes jól teljesített az edzőmeccseken
A nyírbátori együttes jól teljesített az edzőmeccseken - © Fotó: Sipeki Péter
Nyírbátor – A debütáló edző elégedett a felkészüléssel, jó szezonkezdetben bízik.

Az NB I. és az NB II. után a magyar futballbajnokságok harmadik vonala is megkezdi a szezont. A Nyírbátor az első fordulóban szombaton 17 órától, a Füzesgyarmat vendégeként lép pályára, immáron az új vezetőedző, Szilágyi Krisztián irányításával.

– Amit elterveztünk a felkészülésre, azt megvalósítottuk, az edzéseken gyakoroltak rendre visszaköszöntek a mérkőzéseken – foglalta össze a tréner a nyírbátori csapat előszezonját. – Nem játszottunk persze hibátlanul, a védekezésünkben mindig volt valamilyen pontatlanság és a helyzetkihasználásunk is lehetett volna jobb. Ezekre figyelnünk kell, mert a tétmeccseken megbosszulhatják magukat. Annak külön örülök, hogy sérült nélkül kezdjük a szezont.

Alighanem ez utóbbi is közrejátszik abban, hogy a szakember pozitívan várja a rajtot.

– Bizakodásra ad okot az, ahogy a fiúk dolgoztak az edzésen – fejtette ki Szilágyi Krisztián. – Ha fegyelmezettek leszünk és koncentrálunk a begyakoroltakra, akkor jó eredményt érhetünk el a hétvégén. Egyébként minden meccsen azt várom el, hogy az utolsó percig küzdjünk a győzelemért.

Később tűzik ki a célt

A Nyírbátor öt felkészülési mérkőzést játszott az utóbbi hetekben: a Mátészalkát és a Putnokot legyőzte, a Debreceni EAC ellen döntetlent ért el, és csak a másodosztályban szereplő Balmazújvárostól, valamint a Nyíregyháza Spartacustól szenvedett vereséget. Az előző szezonban hetedik helyen végzett klubnál ettől függetlenül nem helyezték felelőtlenül magasra a lécet.

– Nem lehet még pontosan ismerni az erőviszonyokat, és a mi játékunkat is meg kell még nézni élesben. A minimális célkitűzésünk a biztos bennmaradás, de ennél azért többet várok, és megint csak azt tudom mondani, hogy bizakodó vagyok – zárta szavait az NB III.-as csapat kispadján hétvégén debütáló edző.

MK


Játékosmozgás

Távozók: Roszel Róbert, Kinczel Ervin, Mankó Dávid, Csernák Martin, Bíró Dominik, Szabó Roland, Fekete Tamás

Érkezők: Szegedi Bence, Kovács Erik, Gajdos Gergő, Sárosi Máté, Katona György, Urbán BotondNyírbátor.
SZON.HU


hirdetés