Rendőrök verték a Szpari-drukkereket – Ezt írta a Kelet 70, 60, 50, 30 és 10 éve

Akt.:
Tíz évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen a nyíregyházi focicsapat szurkolóit sem kímélték
Tíz évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen a nyíregyházi focicsapat szurkolóit sem kímélték - © Fotó: KM-reprodukció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Előkaptuk az 1948-as, 1958-as, 1968-as, 1988-as és 2008-as Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk
1948. október 31., vasárnap
Ezer forinttal jutalmazták a munkásújítót

Nagy Gyula, a Hangya Olajütő üzemvezetője két kitárolókészüléket konstruált, amelyeknek a segítségével az üzem 60–70 százalékos idő- és munkamegtakarítást ér el a beérkező termények kirakásánál. Az üzemi értekezleten ünnepélyes keretek között adták Nagy Gyulának az Ipari Központ ezer forintos pénzjutalmát az újításáért.

Hatvan éve írtuk
1958. október 30., csütörtök
A megye legszebb boltja

Újfehértón nyílt meg a megye legszebb és legnagyobb földművesszövetkezeti vas- és műszaki boltja – több mint 250 ezer forintos beruházással. A 15 méter hosszú, 6 méter széles, neonvilágítású mintaboltban mindenféle vas- és műszaki áruféleség megtalálható, amire a dolgozó parasztságnak szüksége van. A patkószegtől a vetőgépig, a gyermekkerékpártól a Jáwa motorkerékpárig mindent meg lehet kapni a több mint félmilliós árukészletből.

Ötven éve írtuk
1968. november 2., szombat
Hőbörgött a mozielőadás közben

Ny. Gyula Nyírpilisen, miután alaposan felöntött a garatra, részegen betörte a kultúrház ablakát. Ezért százötven forint pénzbírságot fizetett. Nem sokkal később ismét ittas állapotban okozott botrányt, ezért fél órával később tudták megkezdeni a mozielőadást. Ki-bejárkált a kultúrházba, és hangoztatta, hogy az előző ablaktörését kiszabott százötven forintos büntetés neki nem számít. Ezután ismét betört három ablakot a kultúrház épületén. Valószínű, hogy a most kiszabott ezerkétszáz forintos büntetés már neki is számít valamit.

Harminc éve írtuk
1988. október 31., kedd
Kábítószer Szabolcsban

A társadalmi beilleszkedési zavarok, a bűnözés, az alkoholizmus terjedése, az öngyilkosságok szaporodása egyre nagyobb gondja a társadalomnak. A kábítószerezésről szóló hírek túlzóak, legalábbis a Szabolcs megyei szakemberek szerint. A megye kiesik a kábítószer-szállítók útvonalából, a tranzit innen messze húzódik. A megyei rendőr-főkapitányság szomszédságában, a művelődési központ melletti területen tanyázik az a 15–20 tagú, fiatalkorú társaság, amelynek tagjai a megyében fellelhető, a szakemberek körében speciális szabolcsi módszernek nevezhető szipózást gyakorolják. Komolyabb probléma a gyógyszer és alkohol együttes fogyasztásával elérhető kábulat. A szipózók a szegényebb, a hátrányos helyzetű fiatalok köréből kerülnek ki, a gyógyszer és alkohol együttes élvezete inkább a jó módú, értelmiségi réteghez tartozó családok gyerekeire, fiataljaira jellemző.

Tíz éve írtuk
2008. október 30., csütörtök
Sztrájkhangulat a piacon

Aláírást gyűjtenek a nyíregyházi Búza téri piaccsarnokban áruló termelők, nem szeretnének „piacplázát”.
– Azt szeretnénk, hogy húzzanak fel ide egy sátrat. Az asztal legyen meg, minden maradjon így, ahogy van, szabadon és nyitottan. Ha kell, sztrájkolni is fogunk – állította az egyik termelő.

2008. november 3., hétfő
Szpari-szurkolókat is vertek

A Győr–Nyíregyháza Spartacus meccsen a szokásosnál kevesebb vendégdrukker volt jelen. Mint kiderült, egy részük Dunaszerdahelyre ment drukkolni a DAC–Slovan mérkőzésre. A győri stadionba egy megtépázott társaság hozta a hírt, hogy magyarokat vernek. A rendőrök nem kímélték a földön fekvőket sem. Szpari-szurkolókat is vertek. Bár elterjedt, hogy halottak is vannak, ez rémhírnek bizonyult. Egy magyar fiú epilepsziás rohamot kapott, és újra kellett éleszteni.

KMNyírbátor.
SZON.HU


hirdetés