Robbanásveszély – Illegális gáztöltő állomás Nyírbátorban

Akt.:
Robbanásveszély – Illegális gáztöltő állomás Nyírbátorban
© Forrás: police.hu
Nyírbátor – A gázszolgáltató egyik munkatársa tett feljelentést ismeretlen tettes ellen 2017. április 6-án, miután egy nyírbátori lakóház udvarán földgáz illegális vételezésére utaló körülményeket tapasztalt.


A Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai a szakértők bevonásával elvégzett nyomozás alatt megállapították, hogy L. L. 42 éves nyírbátori lakos a lakóház udvarán egy általa kompresszorból, tartályokból, egy autóbuszból és egyéb tartozékokból készített berendezés segítségével vezetékes földgáz illegális vételezését és cseppfolyósítását végezte. A gyanúsított a jogellenesen és szabálytalanul vételezett vezetékes földgázzal illegális gáztöltőállomást üzemeltetett.

A földgáz cseppfolyósítására szolgáló berendezés a beszerzett szakértői vélemény szerint robbanásveszélyes volt, így közveszély előidézésére alkalmas. A szakemberek a robbanásveszélyes rákötést a feljelentést követően haladéktalanul megszüntették. Az áramszolgáltató munkatársai az ingatlanon az illegális áramvételezést is megállapították.

A rendőrök a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekező L. L.-t közveszélyokozás és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Nyírbátori Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Fotó: Facebook / Simon Miklós
Nyírbátor - Több, egymástól független, forrásból is arról értesült csütörtökön szerkesztőségünk, hogy a rendőrség kivonult egy nyírbátori wellness szállodához, s ezzel párhuzamosan az áram- és a gázszolgáltató emberei is vizsgálódtak a hotelben, illetve annak környékén. A közösségi portálon is szárn...Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés