Szebb tavaszban bíznak

Kovács Ákos volt a legeredményesebb az őszi szezonban
Kovács Ákos volt a legeredményesebb az őszi szezonban - © Fotó: Sipeki Péter
Nyírbátor – Három kulcsjátékosuk is távozott; a szezon végére összeálltak.

Az NB II-es nyírbátori gárda az előző kiírásban huszáros hajrával, az utolsó három meccsét megnyerve, köztük a tiszavasvári rangadót is, mindhárom megyei riválisát megelőzve a második helyen végzett.

Ebben a szezonban tizenegy ponttal a nyolcadik helyen fejezték be az őszi pontvadászatot.

Kiegyensúlyozott a mezőny

– Nagyon tömör és kiegyensúlyozott a mezőny, hiszen a negyedik helyezettel szemben kettő, a jelenleg harmadik pozícióban levő Salgótarjánnal szemben mindössze három pont a lemaradásunk – pillantott vissza Petneházi Zsolt, a Nyírbátor SC szakági vezetője.

– Célunk az első hat hely valamelyikének megszerzése, valamint minél több helyi kötődésű fiatal játékost szeretnénk beépíteni a csapatba. Helyzetünket nehezítette, hogy három kulcsjátékosunk távozott, beállósunk a ­NEKA-hoz igazolt, jobbátlövőnk munkahelyi elfoglaltsága miatt felhagyott a kézilabdával, kapusunk pedig a rajt előtt két héttel jelentette be távozását. A helyettük érkezőknek idő kellett a beilleszkedésre, ezért is indult döcögősen a szezonunk.

– Problémáinkat tetézte, hogy szélsőink huzamosabb ideig sérültek voltak, valamint irányítónkra sem számíthattunk az ősz második felében. Sorsolásunk sem volt túl szerencsés, hiszen az erős mezőnyben az első hat mérkőzésünket azokkal játszottuk, akik előttünk végeztek. Aztán végre összerázódott a gárda, melynek eredményeként az utolsó öt meccsünkből négyet be is húztunk.

Törekednek a jobb helyezésre

Tiszavasvári ellen balszerencsés pontot vesztettünk, alig volt hátra pár másodperc és egy megpattanó labdával egyenlített megyei riválisunk. Nem szívesen emlékszem két idegenbeli fellépésünkre, amelyen az ellenfél mellett a játékvezetőkkel is meg kellett küzdenünk, mindkét meccset ugyanaz a páros fújta. – A tavaszi szezonunk szokott általában erősebb lenni, remélhetőleg sérültjeink is felépülnek, és akkor törekedni fogunk a minél jobb helyezés elérésére – bizakodott Petneházi Zsolt.

Bátori mutatók

Őszi végeredmény:

8. 11 5 1 5 309–283 11

Házi góllövőlista. Kovács Ákos 66 gól. Albecz Bencze 42 gól. Pisák Tibor 34 gól. Takács Zalán 33 gól. Szedlacsek János 31 gól. Bod Bence 31 gól. Pálfy Valentin 25 gól. Kun Szabolcs 19 gól. Siket Kornél 10 gól. Rácz Roland 7 gól. Horváth Patrik 4 gól. Varga Richárd 3 gól. Láng Márk, Sneider Bence 2 gól. Szedlár Balázs, Tóth László 1 gól.

BB

Címkék: ,


Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés