Szpari – A gólszerzés már jól megy

Akt.:
Szpari vs. Nyírbátor
Szpari vs. Nyírbátor - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A Nyíregyháza Spartacus két 3–0-s győzelemmel zárta a felkészülési meccsek sorát.

A nyíregyházi együttes a szombati első örökösföldi meccsén a már-már „kis Szparinak” nevezhető, NB III.-as Nyírbátorral játszott.

Régi ismerősök ellen

A bátoriak keretében számos futballista a Spartacusban nevelkedett, Szilágyi Krisztián vezetőedző is a megyeszékhelyen játszott korábban, mint ahogy az új igazolás, Katona György is.

A bátoriak nem vallottak szégyent, de a Nyíregyháza Dragóner Filip, Pekár László és a próbajátékos, Banjac Nikola góljaival magabiztosan győzött. Percekkel később aztán következhetett a Szpari utolsó felkészülési mérkőzése, az ellenfél a harmadik vonalbeli Tiszaújváros volt. A végkimenetel hasonló volt: Rezes László, Tóth Ádám és Németh Csaba találataival itt is 3–0-s végeredmény született.

A nagy különbségű győzelmek ellenére sem lehet azt mondani, hogy a Nyíregyháza mestere túlmisztifikálná az eredményeket, sőt, igen kritikusan nyilatkozott.

– Azt szokták mondani, hogyha a főpróba nem az igazi, akkor talán az előadás jó lesz – kezdte a mögöttünk hagyott hét értékelését Bozsik József vezetőedző. – Ez erre a hetünkre igaz, hiszen most muzsikált a leggyengébben a társaság az edzésmunkát, a koncentrációt, és a mérkőzéseket nézve is. Ez persze valamilyen szinten várható volt.

Van még javítanivaló

– A támadásbefejezések rendben voltak, a helyzeteinket nagyobb arányban tudtuk értékesíteni – folytatta a tréner. – Úgy gondolom, ebben előreléptünk, ugyanakkor nem tudok olyan területet mondani a játékunkat tekintve, amiben ne kellene még fejlődnünk. Az utolsó napok következnek, arra törekszünk, hogy élesebb legyen a csapat, most már a frissítésen van a hangsúly. MK

Edzőmeccsek

Spartacus–Nyírbátor 3–0 (1–0)

Spartacus: Nagy M. (Kopasz 80.,) – Nagy J., Fodor (Daru a szünetben), Banjac, Bálint (Magyar, a szünetben), Pekár, Végső, Farkas, Gyurján, Dragóner, Starosta (Hubicsák 80.). Vezetőedző: Bozsik József

Nyírbátor, 1. félidő : Vasas – Benkő, Szegedi, Kovács, Boros, Fenyőfalvi, Müller, Vámos, Sárosi, Pálinkás, Scheibli. 2. félidő: Kócs – Bagi, Tóth, Fehér, Bernáth, Reznek, Urbán, Vámos (Katona 55.,), Gajdos, Terdik (Boros 65.,), Nagy. Vezetőedző: Szilágyi Krisztián
Gól: Dragóner (36.), Pekár (46.) – tizenegyesből, Banjac 66.

Spartacus–Tiszaújváros 3–0 (1–0)

Spartacus: Jova – Polényi, Nagy T., Pejovic, Forró, Ötvös, Kártik, Gulyás, Rezes (Németh 80.,), Tóth Á. (Kovács N. 80.), Hornyák. Vezetőedző: Bozsik József. Gól.: Rezes (34.), Tóth Á. (63.), Németh (90.)

Kazincbarcika–Sényő 2–0 (1–0)Nyírbátor.
SZON.HU


hirdetés