Nyírbátorban polgárőr kerestetik!

Illusztráció
Illusztráció
Nyírbátor – A nyírbátori önkormányzat a helyi polgárőr egyesülettel karöltve azon fáradozik, hogy bővítse a szervezet taglétszámát. A település polgármesterénél afelől érdeklődtünk, hogyan is áll jelenleg ez a toborzómunka.

Máté Antaltól megtudtuk: a dolgok a tervek szerint haladnak, eddig harminc embert sikerült pluszban az állományhoz „csábítani”. A tagfelvétel egyébként egy hosszú folyamat, hiszen vizsgázni kell, igazolványokat kiváltani és csak ezután lehet az egyesület hivatalos tagjává válni.

– Éppen ezek miatt úgymond etapokban gondolkodunk, most szeptemberben indul el az első csoport képzése. Az eddigi jelentkezők zöme, ahogy azt előzetesen várni is lehetett, egyébként is valamilyen formában közéleti személyiség – fogalmazott Máté Antal nyírbátori polgármester, aki reméli, hogy az ősszel még beindulhat két másik csoport képzése is, ezzel pedig elérhetik a vágyott nyolcvanfős taglétszámot.

A településvezető beszélt arról is: olyan emberektől kaptak visszajelzést, akik valamilyen formában egyébként is a városért dolgoznak, de jöttek olyan fiatalok is, akik különféle csatornákon értesültek a lehetőségről. – Abban bízunk, hogy híre megy a szándékuknak és jönnek még többen.

Érzékeny terület

– Pozitívum, hogy a „vasúton túlról” is érkeznek jelentkezők, ugyanis ez a településrész egy érzékeny területe Nyírbátornak. A városlakók már több fórumon is megfogalmazták azon szándékukat, hogy a kétes elemeket szűrjük ki a környékről – említette Máté Antal polgármester.

– Az első körös jelentkezők várhatóan októberben állhatnak majd szolgálatba és kezdhetik meg a járőrszolgálatot – mondta a településvezető.

KM

Címkék: ,hirdetés