Nyírbátori FC – A drámára jött még egy dráma

Akt.:
Nyírbátori FC vs. ETO FC Győr
Nyírbátori FC vs. ETO FC Győr - © Fotó: Sipeki Péter
Nyírbátor – A rendes játékidőben nyerhetett volna a Nyírbátor, ám a tizenegyesrúgások után kiesett a labdarúgó Magyar Kupából.

Kevés említésre méltó esemény történt a nyírbátoriak Győr elleni kupameccsének első félidejében, pedig Csank János, a korábbi szövetségi kapitány mindig megneszeli, hogy hol van jó mérkőzés, és a tarpaiak szakmai tanácsadója az NB II-es ETO vendégjátékát választotta szerda délutáni programjául.

Az persze az NB III-as hazaiakat dicséri, hogy nem engedték kibontakozni a kisalföldieket, szünetig egy-egy helyzetecskét lehetett feljegyezni. A második félidőben beindult a Bátor, Kinczel Ervinnek, Mankó Dávidnak is volt helyzete, de a legnagyobb Hornyák Marcell előtt adódott, ám az oldalhálóba fejelte a labdát Kinczel beadása után.

Csak magát okolhatja a Bátor, hogy hosszabbításra került sor, Hornyák a jobbnál is jobb helyzeteket keresett, amikor meg lőtt, mint a rendes játékidő ráadásában, akkor Vadász Viktor testéről szögletre vágódott a labda.

Hátul elég volt egyetlen megingás, és a hosszabbítás elején megszerezte a vezetést a Győr, Erdélyi László megelőzte a kapujából kiinduló Tóth Szilvesztert, és fejese után a labda a kapuba csorgott. Aztán a hosszabbítás hosszabbításában Tóth Szilveszter is előrement,és Boros Dávid beívelése után a labda a kapuban kötött ki. És maradt még a drámából a szétlövésre, hiszen Mankó Dávid rontott a hazaiak közül, az utolsó győri tizenegyesnél pedig Gyagya Attila lövése Tóth Szilveszter lábáról a gólvonal mögé csorgott, így az ETO jutott tovább.

Magyar Kupa: A legjobb 64 közé jutásért

Nyírbátori FC–ETO FC Győr 1–1 (0–0, 0–0, 0–1) – 11-esekkel: 3–5

Nyírbátor, 400 néző, v.: Veizer.

Nyírbátor: Tóth Sz. – Szabó R., Benkő B., Tóth M., Bagi Á. – Bernáth M. (Boros D., 97.), Mankó – Kinczel (Nagy B., 81.), Vámos M., Terdik (Pálinkás, 69.) – Hornyák M. Edző: Ambrusz Árpád.

Győr: Gyurákovics – Boszorád, Vadász V., Gyagya, Zeke – Tajthy – Kiliti (Szatmári L., a szünetben), Tajthy, Beliczky – Erdélyi L. (Kulcsár Á., 118.), Szabó L. (Nagy T., 66.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gól: Boros D. (122.), illetve Erdélyi L. (95.).

Ambrusz Árpád: – Le a kalappal a játékosaim előtt, nagyot küzdöttek. A rendes játékidőben közelebb álltunk a győzelemhez, a végén pedig nem volt szerencsénk.

Bekő Balázs: – Igazi kupapárharc volt, annak minden szépségével. Bután játszottunk, de továbbjutottunk, és örülök, hogy néhány fiatal megmutatta az oroszlánkörmeit.Sporthírek


hirdetés