Nyírbátori FC – A góljaival juthatnak magasabbra

Hornyák Marcell (18) első, csapata második találat már féltérdre kényszerítette a monoriakat
Hornyák Marcell (18) első, csapata második találat már féltérdre kényszerítette a monoriakat - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – A Monor ellen duplázó nyírbátori NB III-as futballcsapat támadója, Hornyák Marcell most már meg sem állna húsz találatig.

Tíz veretlenül megvívott mérkőzésnél tart a Nyírbátori FC és tíz gólnál tart a csapat támadója, Hornyák Marcell is. Az NB III-ban az utóbbi időben szó szerint vitézkedő legénység legeredményesebb futballistája számára emlékezetesnek maradhat a csapat legutóbbi mérkőzése, hiszen 1–1 után az ő hajrábeli két góljával alakította az NYFC 3–1-re az eredményt a Monor ellen.

– Bár a Monor előttünk áll a tabellán, a döntetlennel cseppet sem lettem volna elégedett, hiszen végig uraltuk a mérkőzést, ráadásul a hajrában már emberelőnyben is játszottunk – mondta Hornyák Marcell. – Szünetben is azt beszéltük az öltözőben, hogy csak a győzelem az elfogadható, de egyébként is minden mérkőzésen úgy lépünk pályára, hogy három pontot akarunk szerezni.

Ehhez a három ponthoz kellett tehát Hornyák Marcell duplája, a csatár segítségével felelevenítettük, hogy miként születtek a góljai 81. és a 88. percben.

– Az első szöglet után született, a hosszú saroknál helyezkedtem, és Illés Gyula beadása után valahogy eljutott oda a labda, és belsővel a kapuba rúgtam – adott gólleírást a 23 éves futballista. – A másodiknál is Illés Gyuszika volt a feladó, keresztlabdáját Rooney, azaz Roszel Robi visszafejelte, lekezeltem a labdát, és jobbal a hosszú sarokba passzoltam. A kettő között volt egy fejesem, ami után lécen csattant a labda, ez azért bosszantott, mert védőtől későn vettem észre, és már nem tudtam irányítani. De nagyobb bajom sose legyen annál, hogy egy meccsen két gól mellett kapufáig jutok és még a csapat is nyer.

A Monor ellen is látszott a nyírbátori csapaton a tudatosság, hogy a támadótaktika nagyban épül Hornyák Marcell gyorsaságára. Ami azt illeti, vannak még a csapatban mások is, akik gyorsan kapkodják a lábukat.

– Sokat gyakoroljuk edzéseken a beindulásokat, és bár eredetileg center vagyok, és ott is érzem jól magam, azzal sincs különösebb bajom, ha a támadó középpályás szekció jobb vagy bal oldalán jut számomra szerep – így Hornyák Marcell. – Hogy mi a titka ennek a nagy sorozatnak? Sok a fiatal, tehetséges játékosunk, és mostanra értünk igazán csapattá. Az őszi szezont sajnos elrontottuk, a mostani helyezésünk már jóval reálisabb, és reméljük, lesz az még jobb is a bajnokság végére.

A cél tehát az, hogy minél magasabbra jusson a Bátor, de vajon hány góllal egyezne ki a támadó a bajnokság végére. Mondjuk tizenöttel?

– Most, hogy már tíznél tartok, az kevés. Legyen inkább tizennyolc vagy húsz – tűzte ki a tervet Hornyák Marcell, amit neki is kell valóra váltania.
hirdetés