Nyírbátori FC – A labdát és az előnyt sem tartották meg

Amikor még minden szép volt – Terdik Zsolt lövésével szerzett előnyt a Bátor
Amikor még minden szép volt – Terdik Zsolt lövésével szerzett előnyt a Bátor - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Örök igazság: csak az ronthatja el a büntetőt, aki oda is mer állni.

Amikor már azt hittük, hogy a nyírbátori NB III-as futballcsapat kinőtte azt a betegségét, hogy a meccsek végjátékában számára kedvezőtlenül alakul az eredmény, akkor a Füzesgyarmat elleni vasárnapi mérkőzésen (1–2) megint beütött a krach. A vendégek a 88. percben egyenlítettek, a 93.-ban megszerezték a győztes gólt, ami azáltal vált azzá, hogy a házigazda még ezután, a 95. percben kihagyott egy büntetőt is. Nem csoda, hogy Ambrusz Árpád edző a lefújás után nem nagyon találta a szavakat.

– Érződött, hogy megerősödött ellenféllel találkoztunk, de az első félidővel nem volt semmi probléma, vezettünk és jól is játszottunk – mondta már egyet aludva a történtekre Ambrusz Árpád. – A gondok a hetvenedik percben kezdődtek, amikor már nem volt nálunk a labda, mert képtelenek voltunk azt megtartani. Sajnos a cserék sem hoztak változást, pedig azt kértem, hogy próbáljunk az ellenfél térfelén játszani. Az egyenlítő gólt így is elkerülhettük volna, mert egy nagy egyéni hiba előzte meg, a hosszabbításban pedig újabb gólt kaptunk.

Az esély még visszajött, hiszen Pálinkás Gergő kiharcolta a tizenegyest, amelyből még egyenlíthetett volna az NYFC, de Boros Dávid lövését kivédte a büntetőt megelőzően szabálytalankodó füzesgyarmati kapus.

– Eredetileg Tóth Márk volt kijelölve a büntetőrúgás elvégzésére, de még korábban beszéltünk róla, hogy a tél vasfoga olyannyira nyomot hagyott annál a tizenegyespontnál, ahonnan rúghattuk a büntetőt, hogy jobblábas játékos szinte alig tud kitámasztani – engedett bepillantást a kulisszák mögé Ambrusz Árpád. – Ezért kértem, hogy adott esetben olyan játékos végezze el a büntetőt, akinek ez majd nem lehet kifogás. A büntető így is kimaradt, van ilyen, és csak az ronthatja el, aki odaáll.

A bátoriak szombaton ismét hazai pályán játszanak, a mezőny nagy fölénnyel vezető Monor lesz a vendégük.
hirdetés