Nyírbátori FC – A Monor ellen is mennének előre

Ha Reznek Donáthoz kerül a labda, Szabó Roland (jobbra) is indulhat hátulról előre
Ha Reznek Donáthoz kerül a labda, Szabó Roland (jobbra) is indulhat hátulról előre - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Hiába feljutásra esélyes csapat a vendég, a nyírbátoriak számára szombaton is a győzelem a cél.

Ami elmúlt, elmúlt, de aligha van olyan nyírbátori futballista, aki ne olyan szemmel nézte volna a táblázatot, hogy mi lett volna, ha sikerül megúszni az utolsó szabadrúgást a legutóbbi, BKV Előre elleni meccs (1–1) utolsó percében, és három ponttal térhetett volna haza az NYFC a fővárosból. Nos, akkor most nem a tizedik, hanem a hatodik helyen állna az NB III-as csapat – ebből is látszik, hogy milyen szoros a Keleti csoport középmezőnye. A szombati (kezdés 14.30-kor) vendég azonban az élcsapatok közül érkezik, a második helyezett Monor lesz a bátoriak vendége.

– A feljutásra hajtó Monor nyilván győzni szeretne ellenünk, mi viszont folytatnánk a veretlenségi sorozatunkat – mondta az utóbbi kilenc mérkőzését rendre pontosan záró nyírbátoriak játékos-edzője, Ambrusz Árpád. – Több hiányzónk is van, de azért alakítottuk úgy a keretünket a télen, hogy ne okozzon gondot a helyettesítésük. Nem akarom azt látni a csapaton, hogy ebben a helyzetben elég nekünk a szimpatikus vesztes szerepe, ugyanúgy szeretnénk játszani, ahogy eddig is, és a győzelem a cél.

Ami pedig a problémákat illeti, Kornutjak Volodimir kiállítása után egy meccsre szóló eltiltást kapott, Lakatos László pedig ötödik sárga lapja után hagyja ki a mérkőzést. Benkő Balázs továbbra is sérült, Roszel Róbert beteg volt a héten, Sipos Tamás pedig iskolai elfoglaltság miatt maradt távol az edzésektől. A vendégeknél viszont három játékos is letöltötte eltiltását, amit az őszi utolsó fordulóból hozott magával, köztük a csoport egyik leggólerősebb játékosa, Urbán Gábor.
hirdetés