Nyírbátori FC – A pánik jeleit vélték felfedezni

A harmadik hazai gól után még úgy tűnt, a vendégek kerültek padlóra...
A harmadik hazai gól után még úgy tűnt, a vendégek kerültek padlóra... - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírbátor – Álomszerű negyvenöt percet követően az első bekapott gól teljesen megváltoztatta a bátoriak Tarján elleni meccsének menetét.

Mi okozhatta mindazt, ami a nyírbátori csapattal történt a Salgótarján elleni szombati hazai NB III-as meccsen, amelyet 3–0-s félidei vezetésről 4–3-ra veszített el? Az NYFC-nek tavaly is voltak gondjai az előny megtartásával, de így még nem járt, mint az idényzáró mérkőzésen. Már megnyertnek hitték a meccset az első félidő után? Nem tudták kezelni a helyzetet az első kapott gólt követően? Ezek a kérdések várnak megválaszolásra.
– Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy azt mindig is reméltük – kezdte megfejteni a rejtélyt Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Korán vezetést szereztünk, nem engedtük kibontakozni az ellenfelet, nálunk volt a labda, és jó helyzetkihasználással háromgólos előnyhöz jutottunk. A szünetben azt beszéltük meg, hogy így kell folytatnunk tovább, semmi esetre sem állunk vissza, mert korábban jártunk már úgy, hogy magunkra engedtük az ellenfelet, és a meccs végén nem sikerült megőrizni az egy vagy olykor kétgólos előnyünket sem. Visszagondolva a kapott gólokra, a négyből hármat egyszer már kivédekezett pontrúgásból kaptuk, a vendégek a második, a végén pedig a harmadik esélyüket váltották gólra. Egy-egy játékoson a pánik jeleit véltem felfedezni az első kapott gól után. A felelősségem az enyém, mert fiatal csapatommal nem tanítottam meg, miként kell az ilyen meccseket megnyerni.

Az egy dolog, hogy a már-már zsebben lévő három pont úszott el a második helyezett ellen, de vajon milyen hatással lesz a folytatásra a nem mindennapos vereség. Mert az idén még vár egy mérkőzés a csapatra, szombaton a Balassagyarmat lesz a vendég a bátori sporttelepen.
– Ha már pozitívumot akarunk keresni a történtek után, akkor az az, hogy egy ilyen meccs és annak utóhatásai miatt a játékosok is jobban megismerik önmagukat – világított rá Ambrusz Árpád. – Nem lesz könnyű hetünk, de igyekszünk talpra állni, és javítani az utolsó idei meccsünkön.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés